Među žrtvama podivljalog vozača je i mladi bračni par iz BiH

Među žrtvama pomahnitalog Alena Rizvanovića (26), austrijskog državljanina porijeklom iz BiH, koji se u Grazu u subotu poslijepodne terencem zaletio u gomilu građana, nakon čega ih je napao nožem, je i Adis Dolić iz Velike Kladuše. On je živio u Grazu sa suprugom Adisom (25), koja je nakon napada završila u bolnici u komi.

Da tragedija bude još veća, par se oženio prošli vikend u BiH.

Adisov otac Džemal Dolić za N1 je ispričao da su se Adis i Adisa vraćali iz trgovine u kojoj su kupovali darove za njezinu obitelj koja im je trebala doći u posjet zbog svadbe. Naime, planirali su još jednu ceremoniju u Grazu 3. srpnja.

Džemal Dolić je rodom iz Velike Kladuše, a u Graz je preselio početkom 90-ih godina dok mu se obitelj pridružila nakon rata. Adisa je rođena u Bužimu, gdje se i udala za Adisa.

Otac ubijenog mladića je u potpunom šoku i još ne vjeruje da im se dogodila ova strašna tragedija jer su vodili miran i sretan život u Austriji.

Podsjetimo, u mirnoj ulici u Grazu 26-godišnji Alen Rizvanović, također bosanskog porijekla, velikom se brzinom namjerno zabio u gomilu. Prema izjavama svjedoka vozio je oko 100 kilometara na sat.

Kad je stao, izašao je iz automobila i nožem napao ljude. Pritom je ubio njih najmanje troje, a ozlijedio više od 30.

Angažirano je čak 60 vozila hitne pomoći, koja su žrtve prebacile u bolnicu. U operaciji spašavanja sudjelovao je i helikopter, prenosi Jutarnji list.

”Bila sam u apoteci kad sam čula vrištanje. Izašla sam i vidjela ljude kako trče naokolo, vozač je i dalje na trgu divljao”, ispričala je za Der Standard jedna svjedokinja događaja.

(Jutarnji list)

Komentiraj: