Među ženama sve popularniji trend udaje “same za sebe”

Neke žene su odlučile da im za brak ne treba ni muškarac, ni druga žena – nitko osim njih samih.

Kada je otvorila kutiju sa zaručničkom prstenom, Neka Carter je briznula u plač.

Bio je to prsten o kojem je sanjala cijeli život, zato što ga je sama dizajnirala i spremala se da prihvati vlastitu ponudu za brak, piše Insider, a prenosi Zadovoljna.rs.

Tijekom pandemije, Carter, kozmetičarka i fitness instruktorica, provela je mjesece razdvojena od svojih prijatelja i obitelji.

Kao slobodna žena, morala je podsjetiti da može sama prebroditi to teško vrijeme. Na kraju, odlučila je potvrditi tu snagu udajom za sebe.

U kolovozu Carter je rekla samoj sebi “da” na svečanosti iznenađenja u Tampi na Floridi, okružena s 40 prijatelja i članova obitelji.

Carter je jedna od desetina žena širom svijeta koje prihvaćaju “sologamiju”, odnosno zavjetuju se da će voljeti sebe dok ih smrt ne rastavi.

Ovaj trend je dobio na popularnosti tijekom pandemije.

Sologamija nije obavezujuća, niti prepoznata u pravnom sustavu. Ne dobivate porezne olakšice i možete se ubuduće udati za nekog drugog bez službenog razvoda.

Kao rezultat toga, teško je pratiti koliko se žena udalo same za sebe. Ali Amen Džafri, rediteljka i producentkinja dokumentarca o braku, rekla je da je pandemija definitivno povećala interesovanje.

U prošlosti, rekla je, samoljublje se smatralo površnim. Ali pandemija je nametnula puno unutrašnjeg razmišljanja i spoznaje da smo, na kraju, sami sebi najbolji suputnici i da zdravi odnosi zahtjevaju da se prvo osjećamo ugodno sami sa sobom.

Insider piše i o primjeru Gije Vitale (32), spisateljice s Long Islanda u New Yorku, koja je zaprosila sebe u svojoj spavaćoj sobi.

Seksualno sam i romantično privlačna sebi, tako da osjećam da radim nešto ispravno. To je i moj način da se pobunim protiv institucije braka i tradicionalnih normi veza sa kojima se ne slažem, rekla je.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.