Mažoretkinje Široki spremne za Europsko prvenstvo u Češkoj

Od 30. kolovoza do 1. rujna u češkom Brnu održat će se 15. Europsko prvenstvo mažoretkinja na kojem će se natjecati preko 1600 mažoretkinja iz 10 europskih zemalja. Bosnu i Hercegovinu predstavljat će mažoretkinje iz Širokog Brijega, Gruda, Uskoplja, Žepča, Rame, Kiseljaka i Tomislavgrada. Jedna od najvećih delegacija na ovogodišnjem Prvenstvu dolazi iz Bosne i Hercegovine, točnije iz Širokog Brijega, gdje put Brna u četvrtak ide 110 mažoretkinja, roditelja i navijača.

Mažoretkinje Široki koje su na državnom prvenstvu održanom u Rami krajem svibnja ove godine osvojile 10 zlatnih i 4 srebrne medalje, cijelog ljeta se aktivno pripremaju za pohod na europsko zlato u drugom najvećem češkom gradu. Posjetili smo njihov trening u dvorani Gimnazije fra Dominika Mandića te smo u razgovoru doznali da širokobriješke ‘Veličanstvene’ nastupaju u 18 od 19 kategorija, a upravo ova zadnja je i nova ‘show’ kategorija koja je po prvi put uključena u službeni program Prvenstva. Podsjetimo se i na to da su Širokobriježanke na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u francuskom Mazamatu osvojile dvije zlatne i dvije brončane medalje.

Mažoretkinje Široki put Brna kreću u četvrtak ujutro u 6 sati, a vraćaju se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Portal Jabuka.tv će vas svakodnevno izvještavati uživo iz Češke, tekstualno i fotografijama.

mazoretkinje_siroki_trening_1

mazoretkinje_siroki_trening_2

mazoretkinje_siroki_trening_3

mazoretkinje_siroki_trening_4

(www.jabuka.tv)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.