Mazda najavila novi SUV model, a ovo su prvi detalji

Upravo gledate teaser novog konpaktnog SUV modela kojeg će Mazda predstaviti javnosti na dolazećem Salonu automobila u Ženevi.

Mazda je danas i službeno najavila predstavljanje novog kompaktnog SUV modela na Salonu automobila u Ženevi.

No iako se ne spominje ime tog modela, vjerojatno je riječ o novoj generaciji modela CX-3. Najavljuje se odrasliji Kodo dizajnerski izričaj i najnovija Skyactiv arhitektura, a najavljuje se i ugradnja najnovijih i najmodernijih Skyactiv motora s revolucionarnom SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition) tehnologijom.

Osim toga, bit će predstavljena i poboljšana verzija modela Mazda CX-5 koja će dolaziti s poboljšanom kvalitetom interijera, ali i tehnologijama i boljim voznim karakteristikama zahvaljujući GVC Plus (G-Vectoring Control Plus) sustavom.

Europske kupce očekuje i premijera nove generacije Mazde3 koja će biti predstavljena u kompaktnoj verziji s pet vrata i kao limuzina s četvero vrata.

Europsku premijeru imat će i Mazda MX-5 30th Anniversary Edition, posebna serija koja slavi tridesetu godišnjicu uspješnog modela MX-5, a koji je od predstavljanja 1989. godine prodan u više od milijun primjeraka, od kojih je preko 350.000 prodano u Europi, piše Vidiauto.com.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.