Mayweatheru oduzet naslov iz ‘borbe stoljeća’

Najbogatiji sportaš svijeta, Floyd Mayweather, ostao je bez naslova svjetskog WBO prvaka.

Organizacija WBO oduzela je prebogatom američkom boksaču naslov u velter kategoriji i to zato jer im nije platio 200 tisuća dolara pristojbi nakon meča na kojem je zaradio više od 200 milijuna dolara!

U meču stoljeća, kako su ga prozvali mediji, Mayweather je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Mannyja Pacquiaoa, ujedinio sva tri svjetska naslova (WBC, WBA i WBO), ali je dva mjeeca kasnije ipak ostao bez jednog pojasa.

World Boxing Organization (WBO) odlučila je najbogatijeg sportaša svijeta kazniti jer nije platio 200 tisuća dolara pristojbi za održavanje borbe i više ga ne priznaje kao svog prvaka.

Priča zvuči nevjetojatno s obzirom da je Mayweather samo na tom meču zaradio oko 230 milijuna dolara, a njegovo se bogatstvo, po Forbesu, bliži brojci od ukupno milijardu dolara.

Međutim, gospodin Novac ovoga puta nije želio platiti iznos koji inače potroši na kupovinu tenisica i odjeće, iako mu je WBO dao dva mjeseca da podmiri dug.

Mayweather je poznat po razbacivanju novcem i ekstravagantnim kupovinama cijelih voznih parkova, Bugattija, najskupljih Porchea, Mercedesa ili Lamborginija, privatnih zrakoplova, dijamantima optočenih stotina naočala, u romaru ima 300 pari najskupljih tenisica, a sinu je za 15. rođendan kupio zlatni Bentley.

Od danas, međutim, više nije prvak u sve tri boksačke organizacije, a novi je šampion Timothy Bradley, koji je u borbi za privremenog prvaka bio bolji od Jesseja Vargasa.

(Jutarnji list)

2 komentara

Komentiraj: