Maxion Flexible Wheel – savitljiva felga koja čuva pneumatik – Jabuka.tv

Maxion Flexible Wheel – savitljiva felga koja čuva pneumatik

U državama s lošim asfaltnim cestama prepunih rupa više od pola pneumatika na vozilima ne doživi ni pola svojeg životnog vijeka, jer im se ulaskom kotača u rupe na asfaltu nepovratno oštete bočne stranice pneumatika.

Zato je izmišljen Maxion Flexible Wheel – savitljiva felga koja čuva pneumatik i produljuje mu životni vijek, piše Automania.hr.

Ovaj naplatak se elastično savija, a pogledajte u videu kako se ponaša normalan naplatak s pneumatikom koji prelazi kroz rupu na asfaltu u usporedbi s novim tipom naplatka u istoj situaciji.

Maxion Flexible Wheel osmislio je i konstruirao proizvođač pneumatika Michelin. Izrađen je tehnologijom nazvanom Acorus.

A konstrukcija naplatka izvedena je od para fleksibilne gume koji se stavljaju na metalni naplatak izrađen od specijalne lake legure koja pak dozvoljava savijanje metala kako bi apsorbirao udarac od ulaska u rupu na asfaltu.

Kada kotač dođe do rupe na asfaltu umetnuti dijelovi od fleksibilne gume sprečavaju oštećenje pneumatika. Ovo tehničko rješenje dostupno je za sada samo u Sjevernoj Americi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.