Maturanti iz BiH su ipak mogli polagati državnu maturu u RH pod vrlo posebnim uvjetima

Kandidati koji iz BiH dolaze na ispite državne mature u RH, unatoč mjerama koje su u ponoć, odnosno danas, 25. lipnja stupile u RH kada je riječ o ulascima iz BiH i obveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji, mogli su prijeći granicu i polagati državnu maturu.

Naime, kandidati koji su se pridržavali mjera samoizolacije radi prelaska granice imali su posebne uvjete za polaganje, navodi se u jučerašnjem dopisu upućenom Graničnoj policiji BiH iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, javio je Večernji list.

Polaganje ispita tako se za one koji dolaze i iz BiH organiziralo na način da se osigurala veća fizička distanca i nošenje maske.

Iako je odluka Nacionalnog stožera u Hrvatskoj bila poprilično ishitrena, s ovim rješenjem otklonjene su brojne nedoumice koje su imali maturanti iz Hercegovine i drugih dijelova BiH koji namjeravaju svoje daljnje obrazovanje nastaviti u Hrvatskoj.

Također, preporučen je povratak kandidata natrag preko granice u istome danu. Koji su još uvjeti propisani za kandidate, možete pročitati u nastavku. Donosimo cijeli dopis:

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.