Matura za 5: Pomozite maturantima da zablistaju na maturalnoj zabavi

Prošle godine je osnovana grupa na društvenoj mreži Facebook pod nazivom ”Matura za 5” putem koje je nekoliko žena iz Mostara u međusobnoj suradnji prikupilo haljine, odjela, cipele, nakit i sve ono što je potrebno kako bi srednjoškolcima, koji nisu u mogućnosti da navedene troškove snose sami, omogućili da zablistaju maturalnoj večeri.

Prošle godine su se bazirali samo na Hercegovačko-neretvansku županiju, ali njihova akcija se proširila na cijelu BiH te su pomogli preko 100 maturanata.

”Svi smo danas svjesni težine vremena u kojem živimo. Od rođenja preko školovanja pa do zapošljavanja i svega ostalog. Zato smo mi cure/žene odlučile da veliki dan o kojem svi sanjamo, a to je matura, učinimo nezaboravnim onim maturantima koji to sebi ne mogu priuštiti tj. oni koji su slabijeg imovinskog stanja”, poručile su žene okupljene u grupi ”Matura za 5”.

Jedna od organizatora akcije Mateja Lovrić u grupi je objavila da će i ove godine nastojati da usreće što veći broj maturanata. Sve što treba jednoj maturantici i jednom maturantu ovom akciji poklanjamo haljine, odjela, obuću, nakit, torbice, šminku, nadogradnju noktiju i frizuru.

”Svi vi koji znate nekoga da sebi ne može priuštiti troškove oko maturalne večere, slobodno nas kontaktirajte nas 063/950-738 ili kroz grupu u inboks naših profila, a mi ćemo se potruditi da tim maturantima osiguramo da zablistaju tu noć”, navode organizatorice.

”Sve o maturantima ostaje anonimno i molimo vas da se u što većem broju javite, jer sramota nije da vam pomognemo”, zaključuje iz grupe ”Matura za 5”.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: