Matija Babić: ‘Jedine crkvene potrebe su jebat dječicu i žderat na račun poreznih obveznika’

Čitam Index piše o govoru mržnje, citiraju zakone kojima bi se trebao suzbiti govor mržnje, a onda jedan sasvim uobičajen dan na Facebook profilu Matije Babića. Naravno govor mržnje zaštitni je znak, bar kada je Facebook profil u pitanju, pokretača Index portala, jednog od čitanijih hrvatskih portala, posebno omiljenog u takozvanoj Republici Srpskoj.  Kerum kao Kerum, nažalost, mnogi ga doživljavaju zdravo za gotovo, a onda se čude kada dođe na Hrvatsku televiziju, kod isto takvog voditelja kao što je on sam, i izvali rečenicu od koje se stvara led u Sahari,  Dakle, Kerum je javna osoba. Kao medijski djelatnik, kao nekakav novinar i kao pokretač jednog čitanijeg hrvatskog portala, Babić je također javna osoba.

Priliči li Matiji Babiću da na svom Facebok profilu, koji je posjećeniji od Slobodne Dalmacije i i Facebook profila Crvene akcije zajedno,  kontinuirano širi mržnju prema vjernicima, prema Katoličkoj crkvi, religiji općenito? Njegovo je demokratsko i ljudsko pravo ne vjerovati u nikoga ili vjerovati da je Tomislav Klauški sam oslobodio Knin, međutim on, kao ni bilo tko drugi, nema pravo vrijeđati druge građane ove zemlje, bilo koje druge zemlje na svijetu uključujući i Madagaskar.

Ako se ne varam, jedine crkvene potrebe su jebat dječicu, žderat i pit na račun poreznih obveznika. I Fritzl ima slične potrebe, samo se to ne predstavlja kao društveni problem – napisao je Matija Babić, ponosni pokretač Indexa. Možete li zamisliti da Index kritizira mladog Radoševića zbog gluposti i svinjara koje je pisao s petnaest godina, a ovakav užas prešućuju? I da stvar bude još gora ova budalaština zapravo je jedna od benignijih  Babićevih umotvorina. Kada Babić govori o dječici zasigurno misli na djecu mlađu od 14 godina, dakle, ne na 16-godišnjakinje kojima, kako je na svom blogu napisao, “ne oprašta.” Što god to značilo.  Matija Babić usporedio je Crkvu sa zlikovcem Fritzlom, čak i od pokretača Indexa to je previše.

Crkva nije samo institucija, kada govorimo o Crkvi onda prije svega govorimo o vjernicima te nakon toga crkvenim dužnosnicima, velikodostojnicima, ili kako se to već i crkvenoj hijerarhiji zove – Ako u cilju širenja rasne, vjerske, spolne, nacionalne, etničke mržnje ili mržnje po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, ili u cilju omalovažavanja, javno iznese ili pronese zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti jedne rase, etničke ili vjerske zajednice, spola, nacije ili zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine – govori članak 174. Kaznenog zakona, koji se referira na rasnu i drugu diskriminaciju. (Tinolovka-news.com)

(www.jabuka.tv)


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.