Matija Babić: ‘Jedine crkvene potrebe su jebat dječicu i žderat na račun poreznih obveznika’

Čitam Index piše o govoru mržnje, citiraju zakone kojima bi se trebao suzbiti govor mržnje, a onda jedan sasvim uobičajen dan na Facebook profilu Matije Babića. Naravno govor mržnje zaštitni je znak, bar kada je Facebook profil u pitanju, pokretača Index portala, jednog od čitanijih hrvatskih portala, posebno omiljenog u takozvanoj Republici Srpskoj.  Kerum kao Kerum, nažalost, mnogi ga doživljavaju zdravo za gotovo, a onda se čude kada dođe na Hrvatsku televiziju, kod isto takvog voditelja kao što je on sam, i izvali rečenicu od koje se stvara led u Sahari,  Dakle, Kerum je javna osoba. Kao medijski djelatnik, kao nekakav novinar i kao pokretač jednog čitanijeg hrvatskog portala, Babić je također javna osoba.

Priliči li Matiji Babiću da na svom Facebok profilu, koji je posjećeniji od Slobodne Dalmacije i i Facebook profila Crvene akcije zajedno,  kontinuirano širi mržnju prema vjernicima, prema Katoličkoj crkvi, religiji općenito? Njegovo je demokratsko i ljudsko pravo ne vjerovati u nikoga ili vjerovati da je Tomislav Klauški sam oslobodio Knin, međutim on, kao ni bilo tko drugi, nema pravo vrijeđati druge građane ove zemlje, bilo koje druge zemlje na svijetu uključujući i Madagaskar.

Ako se ne varam, jedine crkvene potrebe su jebat dječicu, žderat i pit na račun poreznih obveznika. I Fritzl ima slične potrebe, samo se to ne predstavlja kao društveni problem – napisao je Matija Babić, ponosni pokretač Indexa. Možete li zamisliti da Index kritizira mladog Radoševića zbog gluposti i svinjara koje je pisao s petnaest godina, a ovakav užas prešućuju? I da stvar bude još gora ova budalaština zapravo je jedna od benignijih  Babićevih umotvorina. Kada Babić govori o dječici zasigurno misli na djecu mlađu od 14 godina, dakle, ne na 16-godišnjakinje kojima, kako je na svom blogu napisao, “ne oprašta.” Što god to značilo.  Matija Babić usporedio je Crkvu sa zlikovcem Fritzlom, čak i od pokretača Indexa to je previše.

Crkva nije samo institucija, kada govorimo o Crkvi onda prije svega govorimo o vjernicima te nakon toga crkvenim dužnosnicima, velikodostojnicima, ili kako se to već i crkvenoj hijerarhiji zove – Ako u cilju širenja rasne, vjerske, spolne, nacionalne, etničke mržnje ili mržnje po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, ili u cilju omalovažavanja, javno iznese ili pronese zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti jedne rase, etničke ili vjerske zajednice, spola, nacije ili zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine – govori članak 174. Kaznenog zakona, koji se referira na rasnu i drugu diskriminaciju. (Tinolovka-news.com)

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • naj veći ljek za antikriste je maksimalno ih igorirati, il je i ovaj portal mlađa sestra indexa ,tolko ima veseli tema , a oni našli da promoviraju ovu budalu ,zašto ne objavljujete članke sa dnevno hr,vjerojatno niste čuli za taj portal il hr dragovljac

  • A jesi mu pokazao stvarno!!! Nije li to moglo bez ove 4 riječi naprijed izrečene jer nisi ni ti sad ispao ništa bolji s ovakvim rječnikom….

 • koji ste vi garibi…da ne prozivam imenima..
  prije ste gore lizali oltare a danas zabijate noz u leda zajednici kojoj pripadate i sirite zlo na nas narod..
  pušite trave po Zagrebu i dodete tu i prenosite tuđu pljuvačku na naš narod i majku Crkvu, koja istina ima svojih mana, ali ne zasluzuje nicije osude,posebno jednog sotonjare.

 • na moj komentar o jebenom sulejmanu stavili su taj članak , ovo su sve tračerski portali koji ne informiraju građane nego ih provociraju stavljajući ove sotone u prvi plan.

 • ovaj je stvarno otišao daleko u blaćenju crkve, i nema pravo, nego pitanje za ove koji kažu da stavljaju sotonu u prvi plan koji blate današnju crkvu, pa ja se pitam gdje je sotona, možda kod pojedinih svećenika koji jedu, piju, ljenčare, crpe proračun koji teško pune pošteni građani, svašta rade, pa neki se i psihički poremete u pedofile…. dragi moji sotona je danas ni više ni manje nego posvuda nažalost, a na prvom mjestu čak i u crkvu se zavukao… stoga ne branite crkvene dužnosnike, a bome ni ovoga Babića, ni jedni ni drugi ne valjaju…

 • Pogledaj te muslimane, za jedan filmić o muhamedu se digao cjeli svjet islamski,a mi kao mi blati crkvu i ismijavaj je kao Milanović.Zato nam bog i daje ovako……..

 • kritika uvijek treba da malo korigira uspavanost i tradicionalnost svakome, a pogotovo crkvi jer se mora nositi sa promijenama u svijetu, jer njihova su djela pod povećalom za razliku od ovog ateista zalutale ovčice

 • Čista laž, to uopće nije rekao matija babić već neki luđak koji ga pokušava diskreditirati. Moguće da je u pitanju netko iz crkvenih krugova. Ne vjerujte svemu što piše na ovom portalu. Onaj tko je ovo objavio sram nek ga bude, fuj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.