Mateo Beusan: Široki je oštećen, penal je bio – ali na Pandži!

Ne stišava se bura oko suđenja Irfana Peljte na utakmici Široki Brijeg – Zrinjski. Nakon što je NK Široki Brijeg poslao priopćenje u kojem su oštro kritizirali suca i sudačku organizaciju NS BiH, javilo se i hrvatsko ”oko sokolovo” Mateo Beusan koji je također potvrdio da je Peljto oštetio Široki Brijeg nakon što je pogledao sporne situacije s utakmice.

”Ni ‘j’ od jedanaesterca nije bilo u kontaktu igrača Širokoga i igrača Zrinjskog. Na svakoj utakmici bude ‘3,000.000’ takvih kontakata. Ali, u situaciji, kada igrač Zrinjskoga ruši Pandžu – jedanaesterac je preočit. Na snimci se vidi da je Pandža povučen i srušen, da mu je ‘razvaljena’ majica. Taj je prekršaj za žuti, ne i crveni karton”, izjavio je Mateo Beusan koji za HRT komentira suđenje s domaćih, ali i međunarodnih utakmica.

Izjavu kao ”jaje jajetu” sličnu njegovoj porukom je prijatelju u Široki poslao Momčilo Grković iz Livna, sada Beograđanin, poznati sudac u Jugoligi, ali i u BiH: ”Dobro poznajem Grkovića, nekada smo zajedno sudili. Drago mi je što nam se mišljenja podudaraju,” rekao je Beusan.

Ni trener Širokog Brijega Slaven Musa još se nije ”ohladio” te je izjavio da mu je teško iz glave izbaciti poraz protiv Zrinjskog (3:4) i nepravdu koju je učinio sudac Peljto.

”Nisu to pogreške, u pitanju je namjera! I, sve ovo nije slučaj. Protiv Travnika dva nam boda ‘izbije’ Tičić, Peljto protiv Zrinjskog tri. Gdje bi mi bili na ljestvici s tih pet bodova… Da ‘pogreške’ ostalih i ne spominjem. Neću šutjeti, neka me kazne koliko hoće,” izjavio je Slaven Musa za Večernji list.

”U suce i institucije Nogometnog saveza BiH odavno nemamo povjerenja. Sve ovo lakrdija je”, rekao je tajnik NK Široki Brijeg Dragan Soldo za Večernji list.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • Sreća da mi imamo svoju jabuka TV,pa se sve sporne situacije zadnjih nekoliko godina mogu vidjeti na štetu NK ŠIROKI BRIJEG, da javnost može vidjeti a ne da kaže da bezveze lupano,evo suci koji su preko 40god u sudjenju,kažu da smo drastično oštećeni, i ovo iz godine u godinu, nego salji UEFI FiFI neka vidi Europa stobse dešava,ja bi prvibsutio da je to 3 4greske tokom sezone,pa hajde i nekeko, ali svaki derbi s Sarajevom i pogotovo s Zrinjskim, je stvarno previše, samo me zanima mišljenje Ultrasa na ovaj penal evo imama snimka,i nedosudjeni, da se razumio ljudi su dobili svaka cast,ali komentar na ove sporne situacije

  • A šta radi ruka Ćorića na ramenu Todorića, molim te “stručnjake” da se očituju. Druga situacija je donekle sporna pošto Pandža u ovoj situaciji nije bio u izglednoj situaciji jer ionako ne bi došao do lopte… Ali za 500 KM i ja budem potvrdio ovo što su ovi stručnjaci naveli. Hvala!

  • super način da se opravda nerad uprave, loš trener i loši igrači. kako se lako zaboravi kad su širokom sudili čudne penale…

  • kukajte sad, dosta puta do sada ste igrali euro utakmice zahvaljujući licenci,sudijama i savezu,sada kad legalno treba izboriti europu bit će teško tu je i sloboda uz zrinj,saraj,i želju a nemamo 5 predstavnika već 4 seljačine jedne imate bevandu neka vam sredi ali kako kada i drugi sada imaju licencu KOLIKO STE ZAOSTALI BOGA TI DRAGOGA JEDINOGA svira je sudija kod 2:2 penal za široki a nije vam niko kriv što imate invalida koji ni penal nemože realizirati KAKO VAS NIJE STID NESPOSOBNJAKOVIĆI sudac je imao grešaka to je točno ali nije namjera pružio je šansu širokom kod 2:2 i nije vam niko kriv što ste seljačka ekipa bez reda umijesto da je penal uzeo izvesti crnov ili vagner oni invalid vam još red uvodi da on puca penal žalosno žalosno jadni ste i jadni

  • Nalog koja si ti seljačina sugava ona mostarska sta tu pričaš gluposti kad nemaš pojma o životu a ne o nogometu. Javi se kad pobjedite pošteno a ne na sudački i Čovicev pogon.

  • Treba se prilagodit okolini u kojoj se nalazis, a ne glumiti gospodu. Kad sudac zna da ce otici sa svim zubima, bez obzira kako sudio, normalno da ce raditi sto hoce. Moze se to dovesti u red, da se boje pogrjesiti na stetu siroko. 😉

  • Znaci svirao je penal za zrinjski kid 2 0 da se vrate u utakmnicu pa je svirao penal za siroki kod rezultata 2 2 al po vama je navlacio za zrinjski sta da je krstanovic zanio bila bi jos 2 penala za zrinjski

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.