Mate Bulić drži do tradicije koju prenosi na djecu

Tradicionalno, u krugu obitelji, slavi pjevač Mate Bulić (67) na Brelima uoči Uskrsa okuplja najmilije pa zajedno boje jaja.

Uvijek preferiram prirodnu travu za to. Uzmemo mali nožičak, mi smo to zvali ‘trnjak’ i gledamo da onda time bojimo jaja, govori za 24 sata Mate.

Kao veliki vjernik, neće propustiti misu, a na veliku procesiju otići će čak do Međugorja. Hranu, od koje je neizostavna šunka, nosit će na blagoslov, a bitan mu je i veliki post, koji prenosi na djecu.

Na jelovniku će se naći sve što je čovjeku ustaljeno godinama i u čemu smo uživali, skromno će Bulić. Najdraže mu je unucima prepričavati svoje zgode i nezgode te se natjecati u tucanju jajima.

Njima to uvijek bude interesantno. Slušaju me pozorno pa me ispituju zašto ovo, kako ono. Kad je bila Cvjetnica, umivali su se vodom u kojoj je bilo cvijeće. Pitali su zašto je to običaj pa smo moja supruga i ja rado objašnjavali, govori te dodaje kako je odličnog zdravlja.

(www.jabuka.tv | Foto: Privatna arhiva/24sata)

6 komentara

  • Lako je prdit iz Njemačke, svratit do Brela i Međugorja oko Uskrsa i glumit vjernika velikog i zapivat “Kamen, krš i maslina”. Odjebaus!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.