Masovni prosvjed zdravstvenih radnika u Sarajevu, bolnice će primati samo hitne slučajeve

Zdravstveni radnici Sarajevske županije najavili su za ponedjeljak, 7. listopad, masovni prosvjed pred zgradom županijske Vlade jer na današnjem sastanku predstavnika štrajkačkog tima zdravstvenih radnika i Vlade Sarajevske županije nije postignut dogovor.

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Sarajevske županije Edo Selimović najavio je zaoštravanje štrajka, odnosno primanje isključivo hitnih slučajeva u zdravstvenim ustanovama, te dodao da će ostali pacijenti “dobiti telefon županijskog Ministarstva zdravstva, od kojih bi trebali tražiti objašnjenje”.

Prema njegovim riječima, predstavnici županijske Vlade imaju “zabetoniran stav”, a to je da ne zdravstvenim radnicima ne treba dati ništa u ovoj godini i ne obećavati im ništa u idućoj.

Predsjednik Sindikata “Apoteke Sarajevo” Kemo Delihasanović rekao je kako će zdravstveni radnici u ponedjeljak biti od 12.00 do 14.00 sati pred zgradom županijske Vlade, te da će izvršiti pritisak na aktualnu vlast.

Napravit ćemo pritisak jer ponudu koju smo im dali nije mudro ni pametno odbiti. S njom se rješavaju svi problemi, istaknuo je Delihasanović.

(Srna)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.