Masovna pucnjava u Chicagu: Ranjeno 12 osoba, među njima i dijete (3)

Nakon pucnjave, koja se dogodila oko 22:15 sati po lokalnom vremenu, tri su žrtve i trogodišnje dijete prebačeni u lokalne bolnice u teškom i kritičnom stanju, priopćila je čikaška vatrogasna služba.

Četvero žrtava u bolnice je prebačeno u ozbiljnom ali ne po život opasnom stanju, dok je posljednjih četvero u bolnice stiglo s lakšim posljedicama ranjavanja.

Jedan od svjedoka pucnjave rekao je kako je vidio da tri policajca prenose ranjeno dijete do vozila hitne pomoći. ‘Nisam čuo da se dijete glasa’, rekao je, a prenosi Chicago Tribune.

Prema jednom izvoru, kojeg navodi Chicago Tribune, dijete je pogođeno hicem u lice.

Na teren je izašlo oko 60 policajaca te 10 vozila hitne pomoći, pola sata nakon pucnjave, koja se dogodila na jednom od košarkaških igrališta u navedenoj četvrti. Za napadačima se traga, a motiv napada zasad ostaje nepoznat.

Chicago je posljednjih godina grad s izrazito velikom stopom ubojstava, a samo prošle godine u to se gradu dogodilo više od 500 ubojstava, prema izvješću FBI-ja, prenosi agencija Reuters. Za usporedbu, New York, koji ima triput više stanovnika od Chicaga, prošle je godine zabilježio 419 ubojstava.


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.