Martinović: Krajnje je vrijeme proglašenja stanja nesreće u FBiH

Drago Martinović
”Očekujem da će se Federalni stožer civilne zaštite probuditi i tražiti proglašenje stanja nesreće u FBiH, jer se Krizni stožer Ministarstva zdravstva FBiH ne može sam nositi s ovom situacijom”, izjavio je ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

Podsjećamo, Županija Zapadnohercegovačka jedina u Federaciji BiH neće uvoditi policijski sat od 23:00 do 5:00 sati kojeg je zapovjedio Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva. Razlog tome je što je ŽZH još 27. kolovoza proglasila stanje nesreće te zbog toga ne mora provoditi zapovijedi i mjere Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva nego je za te stvari nadležan Stožer civilne zaštite ŽZH.

Nema policijskog sata u ŽZH

Sjetimo se mjeseca ožujka, kada je Federalni stožer civilne zaštite proglasio stanje prirodne nesreće, a situacija je u odnosu na ovu sadašnju bila puno bolja. Sve su županije tada proglasili stanje prirodne nesreće, krajnje je vrijeme da se to učini, poručio je Martinović u izjavi za entitetsku Federalnu televiziju.

U Pravilniku o organiziranju i načinu rada Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva stoji kako ovaj stožer ima nadležnost dok nadležna tijela FBiH ili županije ne proglase stanje prirodne ili druge nesreće.

Martinović dodaje kako je krajnje vrijeme da se epidemiološka situacija shvati ozbiljno i da je nužno stanje prirodne nesreće proglasiti na prostoru Federacije.

Čerkez: ŽZH ne mora provoditi odluke Kriznog stožera FBiH

(www.jabuka.tv)

24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.