Marko Pjaca pred povratkom u HNL

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca (28) pred potpisom je za Rijeku, objavili su u utorak navečer talijanski i hrvatski mediji.

Bio je jedan od najvećih hrvatskih talenata, predviđala mu se velika karijera, ali ozljede su ga sputale na putu do nogometnih visina, a sada će, čini se, karijeru pokušati oživjeti na Rujevici.

Kako je objavio portal 24sata.hr, Rijeka i Pjaca su sve dogovorili, njegovi agenti intenzivno rade na raskidu ugovora s Juventusom, a kako je taj ugovor u zadnjoj godini, onda je i Marku i ”Staroj dami” u interesu da se to što prije dogovori.

Naravno da je moguće da Pjaca nakon toga ode u neki drugi klub, ali Rijeka i on imaju dogovor u slučaju raskida ugovora. Došao bi na Rujevicu jer je pun motiva da se dokaže izborniku i svima koji sumnjaju u njega.

Pjaca je iz Dinama je otišao još 2016. godine za 29 milijuna eura prema Transfermarktu. Bio je neizbrušeni dijamant, predviđale su mu se najveće stvari, a čim pomalo škrta na džepu ”Stara dama” toliko izdvoji za vas, onda znate da se nešto veliko sprema.

Nažalost, kako to inače bude, put prema nogometnim visinama prekinula je teška ozljeda prednjeg križnog ligamenta na prijateljskoj utakmici protiv Estonije prije pet godina. Nikada više nije bio isti, a da stvar bude gora, sličnu ozljedu ponovio je dvije godine kasnije.

Nove terapije, naporni treninzi i što je najgore, oporavak od godinu dana. Priliku za povratak među nogometnu elitu tražio je na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju, ali kada god bi uhvatio ritam i pokazao naznake onog božanstvenog talenta, opet bi ga ozljede izmaltretirale. Bio je i standardni hrvatski reprezentativac, odigrao je 24 utakmice te zabio jedan gol, a zaigrao je i u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske (2-4), zaključuju 24sata.hr.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.