Mario Zovko: Ovo je moja arija Real Madridu!

Nakon suverenog osvajanja Old Trafforda sa svojom Odom Manchester Unitedu, gdje su pjesmu dobili na poklon svi djelatnici te institucije, a promocija je bila na klupskoj službenoj televiziji MUTV, te su je navijači proglasili novom himnom tog nogometnog diva, mostarski umjetnik Mario Zovko je postao član te velike obitelji kojemu su dobrodošlicu osobno poželjeli direktor te tajnik Manchester Uniteda.

Probudio se veliki interes za našim glazbenikom, te je imao nekoliko pregovora i razgovora oko mogućih ugovora i suradnji. Najbliža suradnja je bila sa najvećom europskom kompanijom Turkish Airlines, ali do ugovora nažalost nije došlo zbog raskinutog sponzorskog ugovora između dvije institucije – Manchester Uniteda i Turkish Airlinesa.

S obzirom da je dobivao mnogobrojne prijedloge za nove projekte, dobio je jedan koji jednostavno nije mogao odbiti.

O čemu se radi?

S obzirom da sam veliki ljubitelj nogometa, na neki svoj način odlučio sam spojiti svoje dvije ljubavi, naravno radi se o muzici i nogometu. Veliki sam fan nekoliko europskih klubova koje redovno pratim te imam vlastite favorite u nekoliko stranih liga, pogotovo liga Petice. Prije godinu dana bio sam u kontaktu sa predsjedništvom jedne udruge koja predstavlja nogometnu instituciju Real Madrid. Svidjela im se pjesma kojom sam opjevao Manchester United te su vidjeli na društvenim mrežama da pratim i Real Madrid.

Zamolili su me da nešto napišem za ‘kraljevski klub’ i onda sam donio odluku da ću to i uraditi. Ipak sam i njihov fan, najviše zaslugom našega dirigenta Luke Modrića, kojega gledam na terenu i imam osjećaj da mi rođeni brat igra. Inspiracija se rodila, melodija mi je već počela svirati u glavi, tekst je bio ispred mojih očiju. Najzahtjevniji dio posla je bio odsvirati i uklopiti aranžman. Sastavio sam virtualni orkestar od 50 instrumenata i svaki od njih svirao i snimao na svom kontroleru. Nakon toga završio sam miks, te onda onaj najlakši i najdraži dio moga rada, a to je snimanje vokala. I evo, nakon finalnog masteringa pjesma je tu, nova arija za novu sezonu 2015./2016.

Što očekuješ od ovog projekta?

Očekujem približan interes strane javnosti, kao kod svoje prve autorske pjesme kojom sam opjevao United.

Očekuješ li neke negativne komentare?

Pa možda ih bude, a možda i ne. Do sada me kritika i publika dosta lijepo i iskreno pratila i slušala. Ali svjestan sam i činjenice da u nas vlada ona izreka da će ti neki ljudi sve oprostiti osim uspjeha, pa Bože moj, sve je moguće. Ja sam profesionalac u ovom poslu i ako želim dobro sebi i sutra možda svojoj obitelji, svoje vidike trebam širiti i nastaviti djelovati. Nakon neočekivanog uspjeha moje ode Unitedu, dobivao sam mnogo ponuda da odem u bijeli svijet, a i ozbiljnih razgovora sa sponzorima spomenutog kluba, riječ je o velikim svjetskim kompanijama. Real je također klub koji simpatiziram i odlučio sam krenuti u nove pobjede, za tu instituciju se također lijepe velike kompanije s kojima bi možda sutra mogao potpisati i neku suradnju. Sve je moguće, jer ako imaš više kvalitetnih proizvoda na tržištu, naravno da imaš i veću šansu za uspjeh.

Bi li ikada napisao pjesmu za neki konkurentski klub Manchester Uniteda ili Reala, npr. Liverpool, City ili mozda Barcelona?

Nikada. Ni da mi se nude milijuni, ne bi prodavao dušu za novac, bolje živjeti normalno, mirno i skromno u nekoj stabilnoj realnosti, nego živjeti u raskoši prljavog novca. Ne bi mi to nikada savjest dopustila.

Što planiraš u budućnosti? Kome je namijenjena sljedeća oda?

E ovo će biti najslađe. Moja sljedeća pjesma je o mom najdražem klubu HŠK Zrinjski. Mnogi me pitaju dali ću ikada napisati i pjesmu o Plemićima, a moj odgovor je da je ona već napisana, samo se trebam još malo organizirati i krenuti sa radom. Ne obećavam da će biti uskoro, ali samo neka dragi Bog podari zdravlje, zasvirat će i ona pod Bijelim brijegom. Možemo simpatizirati i navijati za strane klubove, ali protiv srca i istinske ljubavi ne možemo, a to je moj Zrinjski kojem ću pokušati napraviti pjesmu da svira pod Bijelim brijegom i nakon moje smrti.

(www.bljesak.info)

Komentiraj: