Mario Karamatić: BiH će uništiti oni koji se najviše kunu u nju

Prvi čovjek HSS-a kazao je za N1 da je godina na izmaku vjerojatno godina s najviše međunarodnih kriza u kojima su sudjelovli bh. političari.

”Ovo je možda godina u kojoj je proizvedeno najviše međunarodnih skandala, nama vanjski neprijatelj ne treba. Ovo je prešlo sve granice. Zašto? Zbog dnevnog politikanstva. To su stvari koji su u diplomatskim krugovima nanijele veliku štetu. Ako smo imali nekog rejtinga i nekih simpatija, mislim da smo to u dobroj mjeri izgubili isključivo u svrhu prikupljanja bodova uoči izbora”, rekao je on.

Na pitanje da li je on skupljao političke bodove na taj način, Karamatić je kazao da nije.

”Ne, apsolutno ne. Isključivo u ime hrvatskog naroda govorim u Parlamentu i javnosti. Kad sam predstavljao BiH, uvijek sam govorio usaglašene stavove ili sam šutio”, dodao je gost N1 televizije.

Pojasnio je svoju izjavu o ”kraju BiH”.

”Ja sam rekao ukoliko se bošnjački narod usudi još jednom nametnuti Hrvatima predstavnika, to će biti kraj BiH. Javnost to vjerojatno ne zna, bila je formirana jedna ad hoc komisija koja je odlučivala o imenovanju policijskih struktura. Tu sam digao ogromnu galamu jer je samo jedan Bošnjak imenovan. Ako tražim jednakost za hrvatski narod, tražim je i za ostale. Kraj BiH ubrzano izazivaju najviše oni koji se kunu u nju. Govorim o Stranci demokratske akcije. Sve velike krize koje su generirane, generirane su i iz SAD. Izgleda će ovu zemlju ubiti prevelika ljubav”, poručio je Karamatić.

”Hrvati su najzainteresiraniji da ostala dva naroda uđu u EU. Međutim, oni to ne žele ili neće. Taj put se namjerno opstruira. Presuda je naručena i plaćena. Naručili su je lobisti. To je plaćena presuda. Taj sud je nepravedan od samog svog ustroja”, zaključio je on.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.