Marinka Zadru čeka milijun boca “Pipija”

“Dalmacijavino” je krenulo sa zadnjom proizvodnjom “Pipija”, jer će taj posao na Stinicama uskoro preuzeti likvidna tvrtka Marinka Zadre, kupca cjelokupne imovine tvrtke u stečaju.

Popularni sok punit će se u milijun staklenih boca novog dizajna. Novog vlasnika će tako dočekati pune police trgovina i prepuno skladište. Spremno će dočekati toplije dane koje u “Dalmacijavinu” s radošću očekuju jer im donose dvostruko veću prodaju.

– Bocu smo promijenili na prijedlog kupaca. Slijedi test kako će je prihvatiti tržište, ali i novi vlasnik tvornice i brendova – kazala nam je Lada Terzić, direktorica proizvodnje.

Naša sugovornica naglasila je da će novi vlasnik uložiti u strojeve na Stinicama.

– Najveći problem je što “Dalmacijavino” nije ulagalo u bezalkoholna pića, pa se “Pipi” puni na liniji staroj 40 godina – istaknula je direktorica Terzić i objasnila da u Grudama u BiH odavno proizvode “Pipi” i pune ga u plastične boce jer u Splitu nikada nisu imali takvu liniju.

Jeftinija ‘plastika’ iz BiH

– Sigurno je da će novi vlasnik odlučiti gdje će proizvoditi “Pipi” u staklenoj boci. No, svi ekonomski pokazatelji upućuju na to da proizvodnju za splitsko tržište, gdje se najviše prodaje, i za područje naše županije treba zadržati u bližoj okolici da bi bila isplativa.

Proizvodnja soka i njegovo punjenje u staklene boce u Grudama bili bi rentabilni radi širenja tržišta na BiH – naglasila je Terzić, a činjenicu da se “Pipi” već proizvodi u Hercegovini objašnjava da je transport plastičnih boca do našega grada jeftiniji nego što bi bio onih staklenih.

Direktorica proizvodnje dodala je da tvrtka u stečaju nije mogla mnogo ulagati osim u nužno uređenje vinograda. No, postoje procjene da bi “Dalmacijavino” kao likvidna tvrtka, zahvaljujući novom vlasniku, iz europskih fondova moglo dobiti 100 milijuna kuna za poljoprivredu, proizvodnju i turizam.

Terzić je podsjetila kako su strojevi na Stinicama bili zaustavljeni tri godine prije otvaranja stečaja, a da je dolaskom stečajnog upravitelja Perice Mitrovića u ljeto 2012. pokrenuta proizvodnja svih pića, te da su oživljeni prodaja i brendovi. Nila Peroš, voditeljica prodaje, dodala je da su se u stečaju uspjeli probiti izvan naše županije, te da novi vlasnik planira proširiti tržište.

(Slobodna Dalmacija)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.