Marina Radoš: Faktor FA

Uvriježeno je mišljenje da se ženama s godinama spuštaju grudi i kriteriji. Za grudi je konstatacija prilično točna, a kriteriji se, naprotiv, dižu.Što je mladim ženama zanimljivo u opasnim frajerima, to je odbojno zreloj ženi. FACE postaju poželjni. I ne, nema on karakteristike Mr.Biga iz čuvene serije, nego je on sušta suprotnost dotičnog lika. Velike face iz mlađih dana i dalje su face za klinke čijih sam godina ja bila kad sam ih nazivala facama. Obično su ‘glavni’ u društvu, žestoki navijači, bajkeri ili glazbenici. I veliki FAkeri.
Fakeri sa velikim faktorom FA.

Piše: Marina Radoš | boboska.com

Pri prekidu obično o sebi govore istinu: Ja sam kreten, ti zaslužuješ bolje.

I nama se to tada čini kao njegova velika žrtva za našu dobrobit, pa ga uvjeravamo svim svojim sredstvima da ima nisko mišljenje o sebi.

Ustvari istina je ova: Mladi Faca nema nikakve druge inspiracije što reći klinki koju ostavlja. Ona je super, a on je kreten u prijevodu bi značilo: dosadila si mi, zbogom.

Zavaravanje je normalno u toj dobi.

Postajemo zrele onda kad same sebi u toj situaciji kažemo: ja sam super on je kreten. Postajemo zrele kad nam on to ne mora ni reći.
‘Ti si super ja sam kreten’ i ‘ja sam super ti si kreten’, konstataciji koja je neophodna pri rješavanju kretena, moram reći da koliko god mi nismo super moramo to sebi utuviti u glavu.

Kreten je kreten, i on neće nikad prestati biti kreten.

Transformacija iz kretena u Facu moguća je jedino ako on nađe svoju žensku Facu.

Nikad se nemojte zavaravati i opravdavati ga, ako vas je volio i nije poštovao kreten je. A ako vas je poštovao, a nije volio, sam će vam kad tad reći da je kreten, jer kao što rekoh obično nema ideje što drugo reći.

Tad počinje ženska potraga za istinskim FACOM.

Pronalazimo li mi Face, ili pak oni pronađu nas, teško je reći.

Faktor FA u našem Faci FAtalni je susret.

Nije to ni FA faktor u osobnosti FAkera, ni u pojmu FAntastične ljubavi koja završava njegovim samosažaljenjem.

Nije to ni njegova FAscinacija buntovnim životom, pivom i utakmicama.

Ja nekako odbijam vjerovati da velike ljubavne priče počinju prijateljstvima i poznanstvima. Fatalni susret uvijek rađa velike ljubavi, iako se često taj fatalni faca pretvori u fatalnog kretena, bez fatalnog susreta vrlo često nema ni Face.

Faca se pojavljuje niotkud, kad mu se ne nadate i kad mislite da od milijun njih ni jedan nije za tebe.

Eto drage moje, toliko o tim facama, i onima koje mi smatramo facama. (Samo za danas)

Njihov domet faktora FA kod djevojaka ostaje Štulićeva minijatura FA FA, ali mi ipak sve moramo tražiti ostale presudne faktore FA.

P.S

Nije mi ni vrijeme ni mjesto pisati o ljubavnim ‘glupostima’ na današnji dan kad trebamo Boga moliti za 2:2, stoga svu svoju pozitivnu energiju danas nemojte trošiti ni na Face ni na Fakere, nego u pola 9 zaboravite na njih i stisnite fige za FAntastične dečke u FAmoznim kockastim dresovima.

10 komentara

 • Marina je otkrila novu riječ: konstantacija.

  U svakoj rečenici se ponavljaju iste riječi, također pismenost nije na nivou. Ako se želiš baviti pisanjem (bilo čega) ne bi ti naštetilo da proširiš svoj rječnik. To se obično postiže čitanjem knjiga, a ne gledanjem Seksa i grada, koji toliko nespretno i neuspješno nastojiš kopirati. Meni se čini da nemaš talenta za pisanje.

  Inače pratim Jabuku.tv i odličan mi je portal, ali nije mi jasno zašto ovakve gafove objavljujete?! Samo sebi reputaciju kvarite.

 • ja stvarno ne znam zasto objavljujete njene clanke koji nemaju veze s vezom. shvacam da je boboska friendly portal al brate, ima masu drugih clanaka koji zasluzuju vise pozornosti od nje koja ide principom ‘svaki publicitet je dobar pa makar i negativni’, a ne zna se dobro izrazavati, koristi klaicev rijecnik i teme me tjeraju na proljev i riganje u isto vrijeme. za dobrobit i vjerodostojnost portala bilo bi dobro da se ne bavite kolumnama kojima je mjesto u zutom tisku a ovi portal ne stoji kao takav.

 • Jedva cekam kad ces napisati clanak o tome da je svaki decko na pocetku veze FACA, a na kraju KRETEN. Kad si mislila?????

 • šta je pjesnica htjela reć?
  očito je imala nekog Baju (morebit iz Rastovače:), što ju je ostavio, pa smisao svega toga traži u fiktivnoj seriji, po meni, nešto najlošije što je HBO ponudio..

  Nadalje, svaka kolumna za header koristi njenu fotku, što će reć, da je zainteresirani mogu nać na fejsu i fatalno je dodat..

  nemoj prestat pisat, nego širi horizonte..

 • Djevojko draga, ja ti toplo preporucujem da nadjes neku vastitu ”Facu”, odnosno vasu definiciju istog, pretpostavljam da je to vjerovatno neki ”muzevni” tipicni latentno-agresivni primitivac a-la autohtoni Hercegovac Vulgaris s kompleksom superiornosti, pa lijepo njemu pisi ove price, a ne truj jabuka portal ovim Sex and the City smecem i djevojackim ”izdrkavanjem” i fantaziranjem. Hvala.

 • Dragi malograđani,

  Dajte prestanite svoje frustracije liječiti na komentarima ovakvih portala, i vrijeđajući one koji su se “makli” sa mrtve točke, za razliku od Vas.

  LP

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.