Maradonin Porsche 911 ide na aukciju – Jabuka.tv

Maradonin Porsche 911 ide na aukciju

Ljubitelje automobila i najvažnije sporedne stvari na svijetu očekuje poslastica, ako ništa bar one dubljeg džepa.

Maradonin Porsche 911 Type 964 Carrera 2 Cabrio iz 1992. godine ide na aukciju u ožujku. Automobil je dostavljen Maradoni nakon selidbe iz Italije u Sevillu.

Jedan od samo 1200 s dotičnim specifikacijama pokretan je zrakom hlađenim 6-cilindarskim motorom koji razvija 250 KS i može automobil lansirati do maksimalnih 257 km/h. Maradona nije samo naručio Porsche i parkirao ga u garažu nego ga je i vozio, pa je tako u jednoj situaciji uhvaćen kako vozi 180 km/h kroz grad.

Vrijeme provedeno u Sevilli bilo je kratko, Maradona je Španjolsku napustio nakon godine dana, a Porsche je prodao nekome u Majorci. Nakon toga automobil je bio u vlasništvu nekoliko kolekcionara od kojih zadnji posjeduje automobil od 2016. godine, piše Autoklub.hr.

S 120.000 km na satu vidljivo je da je auto vožen u svoje vrijeme, ali prema aukcijskoj kući stanje je i više nego zadovoljavajuće. Iako rabljen i s relativno puno prijeđenih kilometara očekuje se da će Porsche slavnog nogometaša doseći vrtoglavu cifru od 240.000 dolara na aukciji.

S obzirom da su to samo procjene valja vidjeti koliku će stvarnu cijenu postići jednom kada bude na aukciji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.