Mamić među dokumentacijom ostavio upute za Lovrenovo svjedočenje

U Osijeku je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću za izvlačenje novca iz Dinama.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV, suđenje je nastavljeno uz pojačane sigurnosne mjere zbog Mamićevih ranijih izjava kako će popiti otrov. Kad je vidio policiju u sudnici, Mamić se okrenuo i izašao.

Ne želim sudjelovati u ovom cirkusu, uzviknuo je i otišao.

Među dokumentacijom i upute za Lovrena

Očito greškom, Mamić je u vrećicama s dokumentacijom koju je na prošlom ročištu dostavio sudu, ostavio i papire s bilješkama iz kojih se vidi kako su pripremali Dejana Lovrena za svjedočenje njima u korist.

Nakon Lovrenova iskaza tijekom istrage, a prije svjedočenja na sudu, napravljen je, naime, cijeli popis potencijalnih pitanja i njegovih odgovora. Lovren je na pitanja koja su se poklopila s onim u bilješkama, odgovarao prema danim uputama. S obzirom na to da je upravo Mamić taj koji je predao papire, USKOK smatra da on stoji iza pripreme da Lovren svjedoči.

Mamićeva obrana zatražila je, pak, da se pokrene novi postupak ako je nešto sporno.

USKOK prihvatio nove dokaze

Inače, završne riječi danas se neće održati, a USKOK je prihvatio nove dokaze koje je Mamić donio u spomenutim vrećicama te je izmijenjena optužnica. Nije poznato koji su dokazi prihvaćeni, a iz USKOK-a su poručili da optužnica u krucijalnim stvarima ostaje ista, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, nakon što su optužbe USKOK-a za izvlačenje novca iz GNK-a Dinamo i štetu državnom proračunu odbacili bivši čelnik toga kluba Zdravko Mamić i poreznik Milan Pernar, isto su učinila i preostala dva optuženika, Zoran Mamić i Damir Vrbanović, koji također nisu željeli odgovarati na pitanja tužiteljstva.

Iznoseći obranu, Zoran Mamić izjavio je kako se ne osjeća krivim, a USKOK-ovu optužnicu nazvao je “besmislenom i nekorektnom”.

Potvrdio je kako je od Dinama dobio pozajmicu od 24 milijuna kuna, pri čemu je dogovorio s klubom kamatu od 4 posto te platio Dinamu oko 4 milijuna kuna kamata pa je, kako kaže, Dinamo na toj pozajmici i zaradio.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ima li kome jos nesto nejasno, evo jasno se vidi da je mafija izvrsila pritisak i na Lovrena i na Modrica kako ce svijedociti to se sad otkrilo jer je mafijas zaboravio papire, kardinalna greska bolesnog narkomana.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.