“Mame, slobodno objavljujte slike dojenja!”

Ako se ustručavate uslikati dok dojite, Ujedinjeni Narodi vam poručuju – samo naprijed! Trend na društvenim mrežama majki koje dijele svoje selfie slike dojenja s djetetom, nazvane i kao “brelfies” (breastfeeding plus selfies) odličan su način za prekinuti stigmatiziranje žena koje doje u javnosti i proširiti riječ o važnosti majčina mlijeka, objavio je UN u petak.

– To se apsolutno mora podržati i ohrabriti žene na to – izjavila je glasnogovornica Svjetske zdravstvene organizacije Fadela Chaib kada su je pitali o ovom fenomenu.

Svjetski tjedan dojenja počinje 1. kolovoza, a Christophe Boulierac, glasnogovornik UNICEF-a kaže da je važno da ljudi pričaju o dojenju kako bi se poboljšala prehrana dojenčadi u cijelom svijetu.

– Sve što se može učiniti, treba učiniti. Ovo je zlatna prilika – smatra on.

Prema UNICEF-ovim podacima oko 77 milijuna novorođenčadi nije dojeno u prvom satu nakon rođenja zbog čega im se uskraćuju esencijalni sastojci, antitijela iz majčina mlijeka te kontakt koža na kožu s majkom što ih čuva od bolesti i smrti.

Djeca koja nisu dojena uopće sklonija su smrti od infekcija sedam puta više nego djeca koja su dobila koliko toliko majčinog mlijeka u prvih šest mjeseci, objavio je UNICEF.

A kako Hercegovke gledaju na dojenje u javnosti, možete pročitati OVDJE.


(24sata.hr)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE

1 komentar

  • Pa ne znam baš koliko je to potrebno,sigurno i prihvatljivo izlagati mld, djete druištvenim mrežama i kojekakvim opasnostima.Ali se kod nas odmah usvoji ovakav članak nažalost.

Komentiraj: