Maloljetnik u Mostaru krao prozore iz Zavoda MIO

Protekloga vikenda MUP HNŽ-a registrirao je 22 prijave iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije, od čega je polovina registrirana na području Mostara.

Uz to, iz oblasti javnoga reda i mira registrirano je 6 prekršaja, a iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 15 prometnih nezgoda, od čega 11 na području Mostara. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, jedna osoba ozljede neutvrđenoga stupnja, a četiri osobe lakše tjelesne ozljede.

U petak 27. listopada 2017. godine u PS Mostar Centar zaštitar J. G. je prijavio da je nn osoba iz kruga Zavoda Mirovinsko-invalidskoga osiguranja otuđila PVC Al. dijelove prozora. Patrola policije je pronašla malodobnoga B. B. (2002.), na ime čijega oca I. B. je napisan prekršajni nalog. Predmeti u vezi s kaznenim djelom pohranjeni su u krug PS Mostar Centar.

Istoga dana, oko 14.00 sati, patrola policije PS Konjic je na školskom igralištu I. OŠ Konjic, kod O. K. (1993.) pronašla i oduzela jedan smotuljak u PVC foliji sa sadržajem zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Isti je lišen slobode te je nad njim urađena krim. obrada te je upoznat nadležni tužitelj.

U subotu 28. listopada 2017. godine, oko 20.50 sati, patrola policije PS Konjic je u Ulici Zuke Džumhura u Konjicu, izvršila kontrolu vozila Alfa Romeo kojim je upravljao M. K. (1980.) iz Kiseljaka, pri čemu je kod suvozača H. Dž. (1977.) iz Busovače pronađen jedan smotuljak zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. H. Dž. je lišen slobode te je nad istim urađena krim. obrada.

Istoga dana u istoj ulici u Konjicu, oko 21.00 sata patrola policije PS Konjic je u izvršila kontrolu vozila VW Buba kojim je upravljao E. H. (1987.) iz Jablanice. Pri pregledu vozila pronađena su i oduzete tri smotuljka u kojima se nalazila zeljasta tvar koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Dva smotuljka su pripadala suvozaču M. K. (1996.) iz Jablanice, a jedan vozaču E. H. O svemu je upoznata krim. policija te su poduzete sve potrebne mjere.

U nedjelju 29. listopada 2017. godine G. Š. iz Podorašca u PS Konjic je prijavio da je nn osoba izvršila provalu u kuću vl. A. M. u mjestu Podorašac te da je on uhvatio počinitelja. Patrola policije je utvrdila da se radi o E. N. (1992.) iz Hadžića, koji je sa još jednom nn osobom izvršio provalu u navedenu kuću iz koje su otuđili motornu pilu i bušilicu koje su pronađene u blizini kuće, dok druga osoba nije pronađena. Upoznata je krim. policija te su poduzete sve potrebne mjere, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.