Maloljetnik iz BiH zavolio prijatelja pa ga izmasakrirao zbog ljubomore i iz straha od gubitka!

Ivan D. (17) iz BiH ubio je svog najboljeg prijatelja Sebastijana H. (16) s predumišljajem, i to iz ljubomore, otkrio je medijima austrijski tužitelj u Welsu, koji ocjenjuje da je Ivan počinio zločin iz straha od gubitka prijatelja.

Mladić se navodno zaljubio u Sebastijana, koji tu vrstu ljubavi nije prihvaćao. Ubojstvo se dogodilo u mjestu Braunauu, u Ivanovoj sobi, gdje su učili. Ivan je najboljeg prijatelja iskasapio mnoštvom uboda nožem, i to s tolikom strašću da se i sam ozlijedio.

On, međutim, tvrdi da se ničega ne sjeća jer već godinama navodno pati od psihičkih problema. Tužitelj ne sumnja u poremećaj osobnosti ubojice, ali smatra da je u sporno vrijeme 17-godišnji gimnazijalac bio uračunljiv. Također, analize su pokazale da Ivan u nije bio pijan, niti pod utjecajem narkotika.

Naprotiv, tužitelj tvrdi da je Ivan isplanirao ubojstvo, i da ga je sproveo u djelo potpuno svjesno. Naime, Ivan se prije zločina raspitivao o temama “ubojstvo iz ljubavi”, “što se događa kada osoba umre” i “kazna za maloljetnike za ubojstvo u Austriji”.

Tijekom istrage utvrđeno je da je Ivan D. najprije čekićem udario godinu mlađeg Sebastijana, i potom mu kuhinjskim nožem nanio 30 uboda. Ivan je svog prijatelja napao izravno, a ne s leđa, kao što se u početku pretpostavljalo.

Obdukcijom su na tijelu Sebastijana utvrđene obrambene ozljede. On se očigledno pokušao zaštititi rukama i tako na njima zadobio brojne ubode i posjekotine. Nakon svega, maloljetni Ivan je pokušao samoubojstvo, ali u tome nije uspio. Trenutačno se oporavlja u bolnici.

Tužitelj zahtjeva kaznu do 15 godina zatvora, a suđenje će biti bez sudjelovanja javnosti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.