Malim trikovima možete uštedjeti na računima za grijanje

Prije svega, provjerite svoju stolariju, odnosno prozore i balkonska vrata i budite sigurni da ne grijete ulicu. Ako vam stolarija ne priliježe kako treba, pobrinite se da zatvorite rupe kroz koje ulazi hladni zrak. Malom investicijom od 40-ak kuna, kažu stručnjaci, uštedjeti godišnje možete i 400 kuna na računima za grijanje.

Obavezno zbog ulaska hladnog zraka spuštajte rolete tijekom hladnih dana po noći, ali i navlačite zavjese jer i one zadržavaju toplinu u vašemu domu.

No, zavjese sklonite s radijatora, a radijatore ne zaklanjajte namještajem jer tako smanjujete njihov toplinski učinak.

Provjerite kako vam griju radijatori, ako je jedna strana radijatora hladna, a druga vruća, obavezno ih prozračite ventilom predviđenim za to.

Ako vam je u prostoriji prevruće, ne otvarajte prozore jer tako nepotrebno gubite energiju. Umjesto toga na ventilu na radijatoru ili na termostatu snizite temperaturu. Kada prostorije zračite duže vrijeme, tada isključite grijanje, piše Večernji.hr.

Ne zaboravite i prilagoditi svoju odjeću zimskim uvjetima i ne čudite se visokim računima za grijanje ako ste u domu u kratkoj majici ili hlačama. Umjesto toga se odjenite, a termostat namjestite za jedan stupanj manje i već ćete uštedjeti pet posto na računu.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.