Majstor iz sjene: Uzor mu je Zidane, a Eriksena zna kako pobijediti

Da su svi hrvatski igrači kao Milan Badelj, za Hrvatsku ne bi bilo straha. Badelj je pravi primjer mnogim igračima koji smatraju da su iznad Hrvatske.

Dobio sam dosta poruka, u mojim Gajnicama je ludnica. I koliko možemo daleko? Sigurno do Maksimira, počeo je kroz smijeh Badelj.

Prije samo dvije godine na Europskom prvenstvu bio je najstandardniji igrač, uz Danijela Subašića i Darija Srnu jedini hrvatski igrač koji je igrao sve minute protiv Turske, Češke, Španjolske i Portugala.

Dvije godine kasnije je na klupi, no ne buni se. Čeka svoju priliku, a kad ju je dočekao, ne da ju je iskoristio već je bio najbolji na terenu. Iako, najveći kritičar mu je – mama koja uvijek pronađe neku zamjerku.

Ne razumije se previše u nogomet, ali vidi neke stvari na terenu i kaže mi kako bi ona nešto napravila i što bi učinila na mom mjestu. Danci? Baš su dobri. Nisu izgubili od Francuza, dobili su Peru od kojeg smo mi izgubili. Imaju Christiana Eriksena, koji je vrhunski igrač. Znam ga dobro… Protiv Danaca nisam nikad igrao, rekao je Badelj.

Poznati hrvatski trener o danskom Luki Modriću: Eriksen ima apsolutno sve

To i nije teško jer nitko iz ove generacije nikad nije igrao protiv Danske. Posljednji susret protiv Danaca imali smo 2004.

Ali sam igrao puno puta protiv Eriksena. S Dinamom protiv Ajaxa, s Fiorentinom… To je četiri, pet… Ma sedam, osam puta sam igrao protiv njega, sigurno, izjavio je Badelj.

Pamtite ga po dobrom ili porazima?

Ma bilo je i jednog i drugog. S Dinamom smo izgubili 4:0 i 2:0, ali znao sam ga i pobjeđivati. U svakoj situaciji zna što i kako napraviti. To je igrač koji odlučuje utakmice, dodao je ovaj hrvatski reprezentativac.

Badelj je rođen 1989., a kad je Hrvatska igrala jednu od svojih najboljih utakmica u povijesti, protiv Danske u Sheffieldu, na Euru 1996. godine, Badelj je imao sedam godina i tek je počeo igrati u Ponikvama, na igralištu udaljenom pet minuta od zgrade u kojoj je živio.

Tada je uživao u potezima Zinedinea Zidanea, a kasnije se prebacio u fan club Francesca Tottija.

Sjećam se, i to jako dobro. Utakmice protiv Portugala, kad smo izmiksali sastav i izgubili 3:0 već se ne sjećam dobro, ali Danske kao jučer, nastavio je za 24sata Milan Badelj.

Na pitanje što mu se najviše urezalo u pamćenje, jasno – odgovor se zna.

Lob, pokazao je rukom i nastavio.

Asanović mu je dodao preko cijelog terena, Šuker primio i onda ovo – opet je pokazao rukom – majstorski, demonstrirao je Badelj.

Davor Šuker tada je dva puta ”probušio” Petera Schmeichela, u nedjelju će na golu biti njegov sin Kasper.

Više nema Šukera, ali imamo sjajne napadače. Ako je Šuker tatu, neka Mandžukić sina natovari. Ma, bilo tko neka ga natovari, samo da mi prođemo, zaključio je u odličnom raspoloženju Milan Badelj.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.