Magla i poledica otežavaju promet na cestama u BiH

U većem dijelu BiH promet se u nedjelju odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolniku. Upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, dok se na dionicama kroz usjeke skreće pažnja na učestale odrone kamenja na kolnik.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, dionica A-1 Butila–Vlakovo u smjeru Vlakova vozila prometuju jednim prometnim trakom. Mole se vozači da na toj lokaciji voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Na cestama s aktualnim radovima prometuje se sporije, uz obvezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije. Izdvajaju se autocesta A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim cestama: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnoga prijelaza Klobuk (09.00-11.00 i 13.00-15.00 sati), priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.