Lutkarsko kazalište Mostar otputovalo na 28. Lutkarsko proljeće

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar otputovao je na 28. Lutkarsko proljeće u Županiji Vukovarsko – srijemskoj koje se održava od 27. ožujka do 1. travnja 2023. godine.

Šesnaest profesionalnih lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske, hrvatske dijaspore i gostiju iz drugih uprizorit će 96 predstava u pet gradova i dvadeset općina Vukovarsko-srijemske županije te u gradovima Orašju i Odžaku u BiH.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovoj reviji predstaviti sa predstavom Oholica koju je prema priči “Kraljevna i Žabac” tekst pripremila Zdenka Mišura, a u njoj igraju Ana Ljubić i Dino Gluhović.

Osim u izvedbi Lutkarskog kazališta Mostar posjetitelji Revije će imati priliku uživati u predstavama:

Kazališta Virovitica, Teatar Barakuda 2012- Zagreb, Kazališta prijatelj-Zagreb, UO Loft, Zagreb, HK Pečuh, Kazalište lutaka Zadar, Teatar Mjesec, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Dječje pozorište Subotica, GK Joza Ivakić Vinkovci, Teatar Poco loco- Zagreb, DK B. Mihaljevića u Osijeku, Zagrebačko kazalište lutaka, KD I. B. Mažuranić, Slavonski Brod, Gradsko kazalište Požega.

Zbog gostovanja ansambla na 28. Lutkarskom proljeću ovoga tjedna u Lutkarskom kazalištu Mostar neće biti održane redovne izvedbe predstava, priopćeno je iz LKM.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.