Luka Suton sve stiže: Ekonomist, futsal igrač i nogometni trener – Jabuka.tv

Luka Suton sve stiže: Ekonomist, futsal igrač i nogometni trener

Mostarac Luka Suton se pridružio hrvatskoj koloniji u talijanskom prvoligaškom futsal klubu Mantova.

Pored odlične sezone u Vrgorcu, Luka je zapaženu ulogu imao i u Hrvatskoj futsal reprezentaciji gdje je bio jedan od najboljih pojedinaca.

Da mu ide futsal, nije ni toliko iznenađenje jer i njegova dva brata također vješto barataju loptom u futsalu.

Tako je njegov brat Josip Suton dugogodišnji hrvatski reprezentativac također otišao u Cataniju, klub iz  prve talijanske lige. Dok je njegov drugi brat Marin Suton najbolji strijelac Premijer futsal lige BiH igrajući za MNK Brotnjo.

Već dugi niz godina braća Suton su redovni sudionici na malonogometnim turnirima u Hercegovini

U razgovoru za portal Jabuka.tv, Luka nije krio zadovoljstvo s novim angažmanom i poznanicima koji ga čekaju u novom klubu.

Prezadovoljan sam suigračima koje poznajem, Mika i Blago su mi dobri prijatelji, Despotovića znam kao odličnog čovjeka i trenera. U razgovoru s ostalim suigračima koji su bili nekada u Italiji, rekli su da je liga prekvalitetna s puno jakih utakmica. Iskreno, jedva čekam da liga počne, rekao je Luka.

S obzirom na to da je u pitanju jedna od najjačih futsal liga na svijetu, Luka je svjestan da mora dati sve od sebe ako misli ostaviti dobar dojam i trag u klubu.

Mislim da je odlazak u Italiju stvarno velika stvar za mene, velik izazov. Radim s privatnim trenerom Borisom Kajanom kako bih se što bolje spremio, ističe.

Još dva Hercegovca idu u Italiju: Gašpar i Suton se pridružuju Hrkaću

Nakon odlaska iz Vrgorca ima samo riječi hvale za suigrače i kemiju koja se stvorila u momčadi.

Bas smo bili jedna dobra klapa i bilo bi mi čudo kad bi takvu klapu opet imao bilo gdje, a tako dobri međuigrački odnosi su bitni za ostvarenje dobrog rezultata, rekao je Luka u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Uz obaveze s klubom, Luka se stigne usavršavati i raditi u još nekim strukama. Tako već tri godine radi kao nogometni trener u HNK Branitelj gdje ide odlično njemu i njegovim momčadima koje trenira.

Stvarno mi je to veliko zadovoljstvo u radu s njima jer osjećam da napreduju da rade dobro i da ostvaruju uspjehe, a to mi je bitno, istaknuo je.

Uz uspješnu futsal karijeru koja je u velikom usponu te rad u HNK Branitelj, Luka nije zapostavio obrazovanje.

Na ekonomskom fakultetu sam na korak od toga da završim pet godina i postanem magistar ekonomije. Stvarno mi je to bitna stvar i mislim da je obrazovanje u čovjekovom životu jako bitno, zaključio je Suton u razgovoru za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv | K.A. |  Foto: Jabuka.tv, Veljko Martinović)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.