Lošu sliku nitko ne želi: Opala naplata RTV pristojbe

Sindikalna organizacija BHRT-a izrazila je zabrinutost zbog informacije da je naplata RTV takse u siječnju opala.

Strahuju da bi to moglo ugroziti budućnost BHRT-a u kojem je zaposleno oko 1.000 radnika.

Tražimo od menadžmenta BHRT-a da priopći kakva je situacija sa naplatom RTV pristojbu, poslije niza skandala u BHRT-u i najava brojnih građana da više neće plaćati RTV pristojbu. Smatramo da je pad naplate direktna posljedica loše uređivačke politike BHRT-a koja je okrenula javnost protiv sebe, kazali su.

Sindikalna organizacija BHRT-a poručila je da ne podržava i osuđuje uređivačku politiku koja je, kako kažu, odstupila od proklamiranih uređivačkih načela BHRT-a kao i istupe pojedinih urednika u programu BHRT-a i na društvenim mrežama, piše Klix.ba.

Takvo ponašanje odgovornih urednika i njihovi javni istupi, od zabrane srebreničkog cvijeta, provociranja javnosti na društvenim mrežama, do neustavnog obilježavanja 9. siječnja kao Dana Republike Srpske, imaju za cilj urušavanje Javnog serivsa BiH kako u programskom tako i u financijskom smislu. Apeliramo na menadžment BHRT-a da u skladu sa svojim ovlastima poduzme hitne mjere i promptno pokrene postupak smjene odgovornih. Također, od menadžmenta BHRT-a zahtijevamo da priopći informaciju o reorganizaciji i sistematizaciji u BHRT-u, o kojoj saznajemo na hodnicima te da prije usvajanja upozna i konzultira i predstavnike Sindikalne organizacije BHRT-a, priopćeno je iz ovog sindikata.

Čović u Grudama: Do kraja godine Radio-televizija HB u vlasništvu naših općina

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.