Loše vijesti za sve koji razmišljaju kupiti sljedeću generaciju Apple Watcha

Zbog ranijih glasina očekivanja oko nadolazeće verzije Appleova sata bila su jako velika, no čini se kako ”osmica” ipak neće imati opcije o kojima se govorilo.

Kada su se pojavili prvi modeli pametnih satova, njihove su opcije bile prilično ograničene i glavni fokus bio je na prikazivanju obavijesti s pametnih telefona. No, s vremenom se taj fokus promijenio te su kompanije krenule u razvijanje opcije za praćenje fizičkih aktivnosti i zdravstvenog stanja.

Danas je tako teško vidjeti trkača koji na ruci nema pametni sat na kojem prati pretrčanu udaljenost, brzinu i otkucaje srca, a zahvaljujući praćenju otkucaja srca satovi mogu prepoznati i određene srčane probleme te upozoriti korisnike kako bi bilo dobro da posjete doktora.

Također, dostupna je i opcija očitavanja zasićenost krvi kisikom (nije teško zaključiti da se često koristila tijekom pandemije) i druge opcije s kojima se prati zdravstveno stanje korisnika, piše Zimo.hr.

Apple Watch jedan je od najpopularnijih pametnih satova na tržištu, a inženjeri ove kompanije već razvijaju brojne nove opcije s kojima bi se sat mogao pretvoriti u pravi medicinski uređaj.

Prema prijašnjim informacijama koje su objavili poznati analitičari s odličnim izvorima u Appleu Ming-Chi Kuo i Mark Gurman, za nadolazeću generaciju Appleova sata spominjale su se opcije poput mjerenja tjelesne temperature, razine šećera u krvi, mjerenje tlaka, planiranje plodnosti itd.

Sve spomenute opcije zaista bi Appleov sat pretvorile u moćan uređaj za praćenje zdravlja, no čini se kako bi svi koji očekuju te opcije u Apple Watchu 8 mogli ostati razočarani.

Iako ekipa iz Applea zaista razvija senzore za mjerenje temperature, šećera u krvi i tlaka za svoj sat, trebat će još dosta vremena dok te opcije budu usavršene i implementirane u njihov nosivi hardver. Za mjerenje temperature Gurman kaže kako je Apple usporio s njenim razvojem, za mjerenje tlaka trebat ćemo se strpjeti još barem 2-3 godine, dok bi razinu šećera u krvi mogli pratiti tek na verzijama sata predstavljenim u drugoj polovici desetljeća.

Bez spomenutih opcija, nova generacija sata više se ne čini toliko zanimljiva i tek ćemo vidjeti kakve sve novitete Apple priprema za Apple Watch 8.

Apple će novi iPhone predstaviti dosta ranije?

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.