Loša slika u Mostaru: Smeće na ulicama i u rijekama | Jabuka.tv

Loša slika u Mostaru: Smeće na ulicama i u rijekama

Iako turistička sezona u Mostaru nije službeno počela, u staroj gradskoj jezgri proteklih nekoliko tjedana primjetan je porast gostiju u odnosu na prethodne predsezone. Lijepe vijesti obično prate i loše pa se također može reći kako je primjetan i porast smeća, kako na mostarskim ulicama tako i u rijekama.

Tako su ovih dana, uz uobičajene slike odbačenog otpada, prepunih kontejnera, tj. njihova nedostatka u predsezoni, turiste koji posjećuju ovaj grad, ali i same građane Mostara, dočekali prizori gomile smeća u rijeci Radobolji na samom ulazu u Stari grad, piše Večernji List.

Jednostavno je za ne povjerovati da grad s pet komunalnih poduzeća i godišnjim proračunom od milijun i 225 tisuća KM za čistoću svoje turiste dočekuje s ovakvim prizorima. Što se tiče novca, komunalna poduzeća imaju opravdanja pa kažu kako je problem u utrošku sredstava i da sredstva koja se izdvajaju iz proračuna komunalnim poduzećima nisu dostupna u punom iznosu te da se na kraju godine rebalansom usmjeravaju u druge svrhe.

Takav odgovor možda i donekle daje opravdanje za stanje čistoće u gradu, ali mnogi građani ovoga grada ne mogu se pomiriti s ovakvim slikama. Nečistoći i prljavštini umnogome doprinose i nesavjesni građani, kojih je očito veliki broj u gradu, koji bacaju smeće gdje stignu, a najmanje u kante za otpatke, što pokazuju i slike Radobolje u Starom gradu.

Priča o mostarskom otpadu, koja je posljednjih 10-ak godina tisućama puta ponovljena i ispričana, kako u tiskovnim tako i elektroničkim medijima, očito nadležnim gradskim institucijama i mnogim građanima nije dovoljno puta ponovljena ili se jednostavno prave gluhima.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Svugdje je tako jer se otpad ne zbrinjavanju se ima gdje zbrinuti.prikupla se i odlaže na druga mjesta manje dostupna očima koja nam zagađuju evo i rijeke i još ne znamo da li je voda uopće za piće.

  • De sta se cudite? Smeca??! Kad ga nije bilo!! Oni smece u vrece, vrece u auto, pa uz kobilovacu!! Dodaj gas pa ,BAAC! Ili setnjom po mostu, kofol, pa onda buuc! U vodu!! Skokovi vreca sa mosta!! I cemu pisete!!

Komentiraj: