Lopov otuđio teku dužnika iz trgovine u Grudama

Tragičan događaj zbio se u noći s četvrtka na petak kada je u samom centru Gruda provaljeno u samostalnu trgovačku radnju (STR) Grič.

Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih policiji ŽZH, počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.
Iako je pri početnoj inventuri i procjeni štete ustanovljeno kako ništa nije ukradeno, vlasnik trgovine, Jozo Š., tek je nakon otvaranja kase shvatio o kolikom se gubitku radi:

“Ušao sam u trgovinu. Pomislio sam odmah da je uzeo njemačku Nutellu, jer smo jedni od rijetkih u Hercegovini koji gonjaju to preko granice. Odokativnim prebrojavanjem shvatio sam da je sve na svome mjestu. Uzeo sam ključ iz saksije i otvorio kasu. Na moje čuđenje, 1387 maraka pazara od prošlog dana je i dalje bilo tu.”, prepričava Jozo.

U tom je trenutku stao, uzeo čašu vode, razmutio crni šećer te nastavio: “Izvadio sam kasu i onda sam vidio da je nema… Kao da je nestala. Što? Teka s dužnicima.”

Za našu novinarsku ekipu je bilo teško u tom trenutku gledati slomljenog Jozu koji je nastavio: “Teka je tu od 1978. kada je moj ćaća upisao prvog dužnika koji do dan danas nije platio one dvije čokolade Braco i Seka.”

Na upit policijskog inspektora, koji je istovremeno zamolio drugog radnika trgovine da mu nareže 20 deka pariške, kolika je vrijednost duga iz teke, Jozo je odgovorio: “Gledajući unazad, radi se sigurno o nekih milijun i sto tisuća maraka. Tako to u nas ide. Uzme se, zapiše pa ako vrati, vrati. Od 1978. pa evo sve do dana današnjeg. Najveći dug ima izvjesni Miro, čiji dug iznosi oko 150 000 maraka i proteže se na više generacija.”

Mnogi smatraju kako je teka zapravo preteča dionica – papir i zapis koji ima vrijednost, ali nije unovčen. Jozina teka će tako otići u povijest, a tko će postati novi utjerivač dugova na grudskim ulicama, ostaje za vidjeti.

(EroGAG)


4 komentara

  • Svaka cast doticnom gospodinu “Miro”,ako se ne varam kad je uspio zavalit ovog kukavca za 150000km.Ovi drugi sa cokoladama samo se dzabe sramote,a i vlasnik samo bezveze kuka .Mislim da 99.9% zna koliko mu je ko duzan.J… teku.Kupit cu ti ja novu i vecu.

  • Ovo neki pošteni lopov…Čuj on ganja i šverca NJemačku nutelu.Zar to nije protiv zakonito. A te čokolade braco i seka iz 1978 zaboravi bolan…Što si škrt tako..Gruđani dragi kupite mu teku,bilježnicu neka on to sve opet pobilježi,upiše,sad može dodatii i više dužnika,,neka se piše o nečemu,,…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.