LOL: Facebook novim projektom očajnički želi privući tinejdžere

Facebook već godinama ima problem koji nikako ne mogu riješiti – njihovi korisnici sve su stariji, a mladi ih ignoriraju i biraju neke druge društvene mreže.

Do sad su u Facebooku taj problem pokušali riješiti kroz IGTV, Watch i Lasso, no ništa nije polučilo veći uspjeh.

No, ne odustaju od svog nauma. Najnovije informacije otkrivaju kako Facebook radi na LOL-u, posebnom dodatku koji bi prikazivao smiješne videe, GIF-ove i meme.

O samom se LOL-u ne zna puno, osim da je usmjeren prema tinejdžerima te da ga trenutno testira oko 100 beta testera.

Facebook je za TechCrunch potvrdio da radi na LOL-u, ali i da još nema nikakvih planova kad bi se ta značajka mogla pojaviti u široj upotrebi. Također su napomenuli kako još nije jasno hoće li LOL biti dodatak osnovnoj aplikaciji ili zasebna aplikacija, piše Zimo.co.

Za sad je poznato samo da beta verzija LOL-a ima nekoliko dijelova.

Korisnici bi trebali prvo vidjeti “Dailies“, dio posvećen najnovijim memeovima. Nakon toga slijedi dio “For You” koji bi trebao prikazivati videe, GIF-ove i memeove koji su prikupljeni prema osobnim preferencama korisnika. Korisnici bi trebali moći filtrirati sadržaj kroz nekoliko unaprijed određenih tema poput “gaming”, “poznati”, “klasici”, “škola” i slično.

Čini se kako je Facebook “posudio” ideju o pregledavanju sadržaja od Instagrama. Naime, prema trenutnim informacijama, sadržaj u LOL-u bio bi podijeljen na manje dijelove, odnosno kraće videe koje bi korisnici mogli brzo pregledavati. Slično kao što to mogu s dugačkim Instagram pričama.

Hoće li LOL pomoći Facebooku da ponovno postane popularan među mlađim korisnicima, prerano je reći.

Ali već sama činjenica da su svjesni kako moraju privući nove korisnike, pokazuje kako su svjesni da nešto moraju promijeniti.

Možda da, za početak, poprave sve sigurnosne propuste i probleme za koje znaju te naprave aplikaciju koja neće toliko frustrirati korisnike?

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.