Ljubuški: Više od 150 građana izmjerilo tlak i šećer, rezultati poražavajući

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, više od 150 Ljubušaka i Ljubušanki besplatno je u ponedjeljak izmjerilo vrijednost krvnog tlaka i glukoze u krvi.

Nažalost, rezultati mjerenja nisu baš ohrabrujući, jer je 12 osoba imalo vrijednosti glukoze natašte veće od 6.1 mmol/L, a 23 osobe su imale povišene vrijednosti krvnog tlaka, veće od 140/90mmHg, a do sada se nisu liječili od hipertenzije, objavili su iz Uprave Doma zdravlja Ljubuški.

Foto: Dom zdravlja Ljubuški

Također, kod jedne osobe su izmjerene vrlo visoke vrijednosti krvnog tlaka, više od 210/110 mmHg te je odmah upućen na daljnju obradu u navedenu ljubušku zdravstvenu ustanovu.

Ova naša akcija je samo kap u moru kojom smo željeli pokazati razmjere ovih zdravstvenih problema u našoj populaciji i ukazati na važnost njihove prevencije.

Foto: Dom zdravlja Ljubuški

Sve Vas još jednom molimo da povedete brigu o svom zdravlju, da nam se javite u slučaju bilo kakvih tegoba ili povišenih vrijednosti gore navedenih parametara, kako bi mogli pravovremeno reagirati, apelirali su iz DZ Ljubuški.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

 • Ma naravno da ćemo se javiti. Imate terapiju za sve. I sve su vrlo učinkovite. Bave se uzorkom bolesti a ne maskiranjem simptoma.

  • Ajde sta baljezgas bezveze. Prevencija se zna: zdrava hrana i pice, dovoljno kretanja, tj.sport, provoditi vrijeme u prirodi i smanjiti koliko je moguce stres. Sve ono cega nedostaje modernom covjeku, tj.temeljna promjena zivotnih navika i mustri, sto nije nimalo lako, ako se tako zivjelo dobar dio zivota.

  • Haha al jak je lik, zavrsio bit ce za strucnjaka epidemiologa i virologa, pa stvarnim strucnjacima u polju porucuju sta ce pratiti i istrazivati, zalosti kakva tragedija od glupana obitava na ovim prostorima i misli da im je misljenje jednako vazno samo zato sto imaju pristup Internetu. ZALOST.

 • Genetika ,stil života,nepravda koja vlada ,partijasi HDZ partizana Tuđmana i njihova djeca …sve pokradose ,place jadne ,troskovi zivota veliki ..sami uhljebi partijasi HDZ, intersdije,nepravda ,nepravda netko ima puno a netko nema ..krada ,lopovluk nigdje pravosuđa ,zatvori prazni… zdravstvo i njihovo znanje jadno itd Skolstvo unisteno puno veza i vezica ,hocemo dalje …djeca se ugledaju na roditelje ,UDBA vlada,sad je to HDZ partija moralne 0 su ti partijasi ako im ista znaci …mora covjek oboljeti …gdje zivimo ,gdjeee nazalost
  🐈🧸❣️🐾

 • Genetika ,stil života,nepravda koja vlada ,partijasi HDZ partizana Tuđmana i njihova djeca …sve pokradose ,place jadne ,troskovi zivota veliki ..sami uhljebi partijasi HDZ, intersdije,nepravda ,nepravda netko ima puno a netko nema ..krada ,lopovluk nigdje pravosuđa ,zatvori prazni… zdravstvo i njihovo znanje jadno itd Skolstvo unisteno puno veza i vezica ,hocemo dalje …djeca se ugledaju na roditelje ,UDBA vlada,sad je to HDZ partija moralne 0 su ti partijasi ako im ista znaci …mora covjek oboljeti …gdje zivimo ,gdjeee nazalost ,narod pun traca ,zlobe neke a pune crkve 😻😁kako to??
  🐈🧸❣️🐾

 • Mirovine 560 KM pa i onim koji su radili 40 godina malo viša kako se uopće hraniti kad platiš režije i lijekove, jedu tjesteninu i kruh na akciji. Ne može si ni jedan tjedan hraniti ovih 70% umirovljenika. Da bar oslobode njih plaćanja lijekova.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.