Ljubuški: Vinka i Blago nakon 60 godina braka umrli jedno za drugim – Jabuka.tv

Ljubuški: Vinka i Blago nakon 60 godina braka umrli jedno za drugim

Nakon više od 60 godina provedenih u ljubavi, u Ljubuškom su ovog vikenda jedno za drugim umrli supružnici Vinka i Blago Alilović čija je ljubavna priča nedavno ganula mnoge.

Najprije je u subotu, 4. srpnja u 85-godini života umrla Vinka, a dan kasnije, u nedjelju 5. srpnja, vjerojatno od tuge za voljenom suprugom, preminuo je i 87-godišnji Blago koji je posljednje dane života proveo brinući se o njoj, prenosi Radio Ljubuški.

Vinka je pokopana jučer na mjesnom groblju u Hrašljanima, a na dan njezina pokopa preminuo je Blago koji će biti pokopan danas.

Podsjetimo, njihova priča je krajem prošle godine objavljena u medijima nakon što je Vinka završila u hospiciju, a Blago ju je svaki dan obilazio i njegovao.

Vinka je oboljela od demencije, ali i psihoorganskog sindroma i nemogućnosti samostalnog hranjenja.

Hranila se preko nazogastrične sonde, cjevčice koja ide kroz nos, ulazi u želudac i tako je primala kašastu hranu, vodu i lijekove. Nalazila se u soporozno-komatoznom stanju, kao da je u dubokom snu.

Iako je slabo reagirala na vanjske podražaje, Vinka svoje posljednje dane nije provela sama.

Nad njom je brižno bdio njezin životni pratitelj, najvažnija osoba u životu, onaj koji je nekoliko decenija proveo i proživio s njom, njezin suprug Blago.

Dođem svaki dan i budem s njom po dva, tri sata. Uz nju se odmorim, kod kuće i danju i noću mislim na nju kako joj je. Kad ne bih došao jedan dan, ne bih mogao zaspati, bilo bi mi kao da nisam tjedan dana dolazio. Inače se probudim oko jedan sat, što ću, imam desetak, petnaest duhovnih knjižica i čitam. Ovdje pričam s njom kao da razgovaramo kao nekad, pa ako Bog da, da ona to razumije… Nekad mi otvori oči, kao da mi hoće nešto reći. Nije nitko bio ljepši od nje, bila mi je prva ljubav, zakleo sam se Bogu i njoj, tako je bilo i ostat će tako. Sad je volim više nego prije, žao mi ju je,  pričao je u prosincu prošle godine tihim i blagim glasom Blago, dok su mu se bistre staračke oči na trenutak orosile.

Svaki dan pokraj Vinke je molio krunicu, ne samo jednu, za Vinku i sve bolesnike u hospiciju, da providi s njom i s njima onako kako je volja Njegova.

Dedo Vinko dolazi doslovce svaki dan. Počešlja je, moli se, priča joj, stalno joj priča iako ona ne zna, prati kako izgleda, stalno nas pita kako je ona, nekad kaže – “danas mi se čini da je bolja…”. I nije ovo jedina ovakva ljubavna priča u hospiciju, bilo ih je još kojima smo svjedočili. To je doista prava ljubav, opisivale su mlade medicinske sestre u hospiciju, Ivana Grbavac i Matea Marinović.

(www.jabuka.tv)


28 komentara

 • Svaka vam čast dragi ljudi , sanjao sam i još nisam dosanjao takvu ljubav , još vjerujem da mogu naći nesto takvo gdje cemo jedno drugome biti sve na svijetu , POKOJ VAM VJEČNI

 • Lipo i ova prica potvrduje da dobro postoji,novcem se ne kupuje i daje nadu,ljepotu i smisao zivota ,i kad je tesko i unatoc svemu ,Ljubav je ta koja daje smisao Zivotu i sto vise nas se ugledalo na ovog covjeka!

 • To je prava snaga ljubavi, obećanje dano pred dragim Bogom, “vjernost u dobru i zlu” .Dragi Bog im dao pokoj vječni 🙏❤

 • To je prava ljubav.zivjelu su u vrijeme dok se ljubav i vjernost cijenila,moral i vjera bili iznad svega,na zalost danas dok prevare i blud haraju na svakom koraku ,malo će nas dozivit toliko godina u braku.Obitelji se razaruju svaki dan.a najviše razloga su blud i nemoral.Nek ih Bog nagradi u vječnosti.

 • To je prava ljubav.zivjelu su u vrijeme dok se ljubav i vjernost cijenila,moral i vjera bili iznad svega,na zalost danas dok prevare i blud haraju na svakom koraku ,malo će nas dozivit toliko godina u braku.Obitelji se razaruju svaki dan.a najviše razloga su blud i nemoral.Nek ih Bog nagradi u vječnosti.

 • Pokoj vječni daruj im, Gospodine!

  Lipo je pročitati onešto ovako.
  Možda potakne nas mlade ka pozitivnom razmišljanju o braku….

 • Blago njima,najveće blago na ovom svijetu je ljubav. Pažnja,poštovanje u braku,brižnost,odanost. Nismo svi te sreće.

 • Pokoj vječni daruj im Gospodine!
  Molim te, nagradi njihov život i ljubav vječnom ljubavlju i životom u raju.🙏❤️

 • I u dobru i u zlu…. Ja bez tebe ne mogu. Srce si mi taknula rukom bijelog anđela. Jedan život malo je ta tebe i za mene….. Počivali u miru dobri anđeli. Vi ste nagrađeni. Zajedno u životu, zajedno u smrti. Život poslije smrti u koji vjerujemo nagraditi će vas obiljem plodova koje ste uzgojili djeleći skupa sve. O vašem zajedničkom dugom životu i kratkom vremenu smrti mi koji ostajemo možemo samo sanjati. Blagoslovio vas sve mogući Bog otac naš Gospidin. Počivali u miru Božjem!

 • Pokoj vjecni daruj im Gospodine, to je prava, blagoslovljena ljubav 💓🙏💕Koja traje do vjecnosti i u vjecnosti s Bogom🙏💕

 • U raj poveli ih anđeli….i diveli ih u sveti grad Jeruzalem…i tamo pokoj vječni imali!!
  Dirljiva priča!!
  Priča o vjeri i ljubavi!!
  Bez vjere nema ljubavi, ni ljubavi bez vjere.
  P.S. Gledali su jedno drugo, tuđe “dvorište” ih nije zanimalo.
  Poučna, životna priča!!
  Voli svoje, moli i ne odustajati.
  ❤❤🙏

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.