Ljubuški: U Veljacima Prvu pričest primila 22 prvopričesnika

Jučer je u župnoj crkvi u Veljacima svoju Prvu svetu pričest primilo je dvanaest djevojčica i deset dječaka. Svi obučeni u bijele haljine u procesiji zajedno s ministrantima i župnikom su ušli u crkvu dok je pjevao župni zbor koji je svojim sviranjem i pjevanjem uveličao cijelo misno slavlje.

Fra Stipan je u nadahnutoj propovjedi prvopričesnike upitao vole li oni kad dobiju dar te im objasnio kako Isus nas shvaća kao Očev dar njemu. Kao što mi volimo dar, tako se Isus njima raduje kako svom daru i moli Boga za njih.

Trebamo u molitvi zahvaliti Bogu za roditelje, braću sestre, susjede, za prijatelje, učitelje, za sve ljude, puno je toga na čemu imamo Bogu zahvaliti. Ali koja je najbolja molitva? To je misa. Ona je najveća i najbolja molitva, zato što se okupljamo oko uskrslog Isusa, koji svake nedjelje za sve nas opet moli Oca nebeskoga. Nitko ne može sam doći na misu, ako nema još nekoga nema mise. Isus kaže gdje su dvojica ili trojica sabran u moje ime tu sam i ja. Za misu, najveću molitvu potrebno je više ljudi. Danas te mogli doći samo vi, ali tu su i roditelji, prijatelji, rodbina i drugi župljani koji se zajedno raduju jer svi jedemo sveti kruh s jednog stola Isusova i zbog toga smo svi radosni. Radost kada se dijeli ona bude sve veća, jer kako će se čovjek sam radovati, rakao je Klarić u propovjedi.

Fra Stipan se s pričesnicima dogovorio kako je ova današnja Prva pričest samo početak i da će se oni od sada pa do kraja života pričešćivati svake nedjelje da budu jedno sa svojim prijateljem Isusom i da tako imaju puninu u radosti te da potaknu roditelje da s njima zajedno dolaze u crkvu i svi zajedno pokažu kako su Isusovi učenici, piše Ljportal.com

Tijekom mise su prvopričesnici nastupali tako da su imali svoju recitaciju i svi su to odlično izrekli, a po završetku svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.