Ljubuški: Svim redovitim studentima po 500 KM

Nakon što su nedavno isplaćene jednokratne potpore brucošima, potpore od po 500 KM će dobiti i studenti viših godina s područja Grada Ljubuškog.

Gradsko vijeće Ljubuški, na XVIII. održanoj sjednici usvojilo je Odluku o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima za akademsku 2022./2023. godinu.

Svi koji uredno izvršavaju svoje studentske obveze dobit će jednokratnu potporu Grada Ljubuškog. Ove godine ćemo za studente izdvojiti preko 300.000 KM. Mislim da je ovo mjera koja ima smisla i na kojoj ću inzistirati, a truditi ćemo se da ta potpora ubuduće bude i veća, rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Uskoro će biti raspisan i javni poziv, a kad je riječ o uvjetima koje trebaju ispunjavati, potporu će dobiti svi redoviti studenti državnih sveučilišta s područja Grada Ljubuškog koji nisu ponavljali nijednu godinu studija, koji nisu u statusu apsolventa diplomskog ili integriranog studija te nisu stariji od 26 godina, navodi se u priopćenju Grada Ljubuškog.

Na dnevnom redu našlo se ukupno 13 točaka, a sve one o kojima se glasovalo, usvojene su jednoglasno.

Tako je, između ostalih, usvojena Odluka o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog, kao i Odluka o uvjetima, iznosu i postupku dodjele novčanih potpora za uzgajivače goveda, stoji u priopćenju.

(wwwjabuka.tv)

12 komentara

    • Nema siroki kapaciteta za takvo nesto a kakve su mlade snage za koje se ocekuje da ce naslijediti ove na vlasti nama jedino preostaje dobro pojacat molitvu

  • Bit će za sve. Vidite li da to sve ovisi kad se stane u kraj onima što ne plaćaju poreze i onima koji umanjuju doprinose. Sve od toga ovisi i mirovine i pomoć ugroženima. Predugo se toleriralo i gledalo kroz prste. Treba sve oporezivati od nekretnina, do poreza na zemlju koja je zarasla u draču, kažnjavanje za svaki prekršaj u vožnji, naplata parkinga i sve dati policiji da ih ne može nitko kupiti. Ovako lajemo na državu na mirovinski i istovremeno želimo što više zaraditi na crno oa kad pođemo u mirovinu opet laje o na državu. Sve je to začarani krug. Kad se svede na minimum kao u drugim državama, svima će biti bolje. Sav nered je krenuo iza rata, zbog nedostatka posla gledalo se kroz prste poslodavcima i sad je već 30 godina prošlo te su mnogi uvidjeli što nije bilo dobro. Podizati stalno minimalnu plaću pa će biti prisiljeni uplaćivati a nije da nisu mogli nego su poslodavci osigurali i čukunduče za koje jadnici ne znaju hoće li im biti živo. Zakidali radnike na svemu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.