Ljubuški: Srednjoškolci pomogli djeci i gradskom vrtiću

Ljubuški tim Asocijacije Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini ”Park Srednjoškolaca” u nedjelju su organizirali prvi humanitarni sajam i koncert pod nazivom “Večer osmijeha”.

“Ja sam ipak stvoren za nešto više”, poslovica je kojom se predstavljaju srednjoškolci općine Ljubuški željni promjene u svojoj okolini. Nekolicina mladih se odlučila aktivirati za poticanje svijesti ostalih građani o stanju u mjestu. Dio su ASuBiH-a, nevladine, nestranačke i nepolitičke organizacije koja okuplja sve srednjoškolce, kao i sva vijeća učenika srednjih škola BiH.

“Večer osmijeha” otvorila je predsjednica Udruge mladih Agape, Marija Herceg, koja je publiku upoznala s radom ”Parka Srednjoškolaca”. Ljubušku ljetnu večer ispunili su nastupi već poznatog srednjoškolskog benda “Nešto Između” te “Sjena” iz Posušja.

Za sve posjetitelji bilo je postavljeno nekoliko zanimljvih štandova, a izdvajamo štand za čestitke koje su izradila djeca s posebnim potrebama, štand za besplatne zagrljaje, štand za donaciju igračaka koje idu u dobrotvorne svrhe, štand s motivacijskim porukama te mnoštvo ostalih.

Naravno,cijeli projekt je bio humanitarnog karaktera, te je dio prikupljenih sredstava doniran udrugama djece s posebnim potrebama u Mostaru, a drugi dio gradskom vrtiću Ljubuški. S obzirom da ova skupina srednjoškolaca nosi naziv ”Park Srednjoškolaca”, ova humanitarna manifestacija je simbolički održana u gradskom parku Ljubuški.

(www.jabuka.tv | Foto: Lara Medić)

3 komentara

Komentiraj: