Ljubuški presedan: Košarkaši poraženi zbog boksačkog ringa

Pravi sportski presedan dogodio se u nedjelju u Ljubuškom, u kojem su košarkaši Ljubuškog izgubili utakmicu zbog boksačkog ringa.

Hrvatski košarkaški klub Ljubuški u nedjelju je trebao ugostiti Košarkaški klub iz Busovače. Kako navode iz kluba, utakmica je bila zakazana u 13:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Ljubuški, ali nije odigrana i registrirana je službenim rezultatom 20:0 za goste.

Plazibat u Ljubuškom nokautirao svjetskog prvaka

Po dolasku u dvorani zatekli smo stanje koje nije dozvoljavalo odigravanje utakmice. Naime, u dvorani je još uvijek bio boksački ring i rekviziti od događaja koji se održavao večer prije, istaknuli su iz HKK Ljubuški.

Zbog navedenoga utakmica nije odigrana te su domaćini ostali bez bodova na koje su računali.

Kako zbog neprilagođenosti dvorane nismo kao domaćin udovoljili odredbama Službenih pravila košarkaške igre i propozicija Košarkaškoga saveza HB, gosti su automatski ubillježili 20:0 pobjedu. Mi nismo dobili ni uobičajeni bod koji se dobiva za odigranu utakmicu, kamoli ubilježili pobjedu na koju smo računali, tvrde iz kluba.

Osim bez bodova, ljubuški košarkaši i uprava kluba ostali su i bez objašnjenja odgovornih.

Dobili smo samo ispriku, a klub je pretrpio bodovnu, ali i financijsku štetu u pogledu troškova organizacije utakmice, dodaju domaćini.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.