Ljubuški: Potpisani ugovori za projekte Hrvata u BiH vrijedni 32,5 milijuna kuna

Hrvatski ministri poljoprivrede Marija Vučković te obrazovanja Radovan Fuchs zajedno s državnim tajnikom Zvonkom Milasom najavili su u srijedu u Ljubuškom i Posušju nastavak potpore Hrvatske Hrvatima u BiH, a prvi put najavljeno je i sufinanciranje poljoprivredne proizvodnje.

U Ljubuškom su s korisnicima programa potpore iz BiH za 2022. godinu potpisani ugovori koji se realiziraju kroz 148 projekata koje Hrvatska sufinancira s 32,5 milijuna kuna. Od toga novca radi se o 11 projekata iz područja zdravstva, 17 iz područja znanosti i obrazovanja, 25 iz područja kulture, 78 iz područja poljoprivrede te 17 projekata iz ostalih područja.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Milas izjavio je kako hrvatska Vlada i ove godine pruža važnu potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini kroz koje osnažuje i ohrabruje hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta.

Ove godine, po prvi put, pravne i fizičke osobe su mogle prijaviti projekte iz područja poljoprivrede, što je iznimno važno za stvaranje uvjeta za održivi ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini, istaknuo je Milas, javlja Hina.

Ministrica Vučković, koja je bila izaslanica premijera Andreja Plenkovića, istaknula je kako se projektima nastoji svakodnevni život Hrvata u BiH učiniti kvalitetnijim.

Taj proces kontinuirano traje i mi ćemo se zalagati da ide na dobrobit cijele zemlje, ali istodobno i osnaži ravnopravnost i položaj hrvatskog naroda u BiH, rekla je ministrica poljoprivrede.

Na otvorenju Osnovne škole fra Petra Bakule u Posušju je također, kao izaslanik premijera Plenkovića, nazočio ministar obrazovanja Fuchs.

Ova je škola od velikog značenja za građane Posušja, ali i za sav hrvatski narod u BiH. Ovo je primjer kako treba nastaviti dalje, rekao je ministar.

Svečano otvorena nova škola u Posušju

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • E mene sad samo zanima jesu li pojeli janjetinu u Posusju nakon otvaranja skole,ili u Ljubuskom nakon ovoga?!
    A mozda i dvaput,ta sve mi to placamo…

  • haha postali su čovićevi dolasci u ljubuški obavijeni velom tajne , sazna se svaki put dan poslije kad je bio , šta će jadan strah ga , njegov se dolazak samo reklamira od udbaškog uha do uha

  • Banda, kada vidš jad i tugu koja drži pozicije, gadovi jedni samo prebacujete iz ruke u ruku izborna je godina pa najmeštate kako će te krasti i naredne četiri godine počevši na izborima pa sve nadalje, niti jedni nisu bili legitimni jer ste sve namještali, pervaranti udbaško-HDZ-ovski.

  • Ide Izborni zakon izgleda, sarajevski portali izgoriše. Nazivaju nas udruženi zločinački pothvat, ustaše, krivousti Čović, krivousti Tuđman, opičeni Milanović, ruski uzp, fašisti, lopovi iselili sve Hrvate, odmah suditi Čoviću, kikaši iz Prosjaka i sinova. Plenković tajno izlobiro fašističku tvorevinu. A sve im to piše u Dejtonu, samo se vratitili na izvorni Dejton jer su probali sa raznim Alijansama, Platformama, lihjanivićima, jurihšićima pa nije išlo. I sad im valja i Čović. I sa kim mi živimo ljudi moji. Ja mislim da ovo ne može spasiti ni Izborni zakon. Raspad je neminovan. Sve što čitamo u komentarima ovdje slično je onima u sarajstanu, što znači da su to vanzemaljci zeleni i ovdje, truju prostor, okreću narod. Čini mi se uzalud.

  • Za 18:43. Ne brini, Čović se neki dan vozi ulicama Širokog, sam bez pratnje. Nekako neobično za predsjednika. Kad bi komšić došao dobio bi kamenje i jaja iako mu treba zahvaliti. Nitko svijetu nije bolje dokazao kakvim smicalicama se bave muslimani. Pokušao je isobno udarati na Čović. Čović se svako drugi dan vozi prema Sarajevu. Idemo malo razmisliti zašto ga ne uhite ako je istina da je lopov kako vi neki govorite. Uključite malo vijuge, to vam je prvi razred osnovne škole.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.