Ljubuški politički trojac novac troši baš reprezentativno

Novca nema pa nema, ali za reprezentaciju ima. Općina Ljubuški je u zadnje dvije godine potrošila 179.320 KM za reprezentaciju, što predstavlja 1,1% godišnjeg proračuna općine. To je ogroman novac, kojem se pridodaju druge beneficije, tako da vlast i političari porezne obveznike stoje gomile novaca, a da zauzvrat nemaju uvjeta za gospodarski napredak.

Ovaj podatak iz općine Ljubuški možemo pridodati već poznatim brojkama institucija na čijem su čelu eminentni ljubuški političari pa dolazimo do brojki koje su stvarno alarmantne.

U MUP-u na čijem je čelu Zdravko Boras – Brada  za reprezentaciju je potrošeno kako smo već pisali 77.000 KM za dvije godine. On je čak ekstremno povećao potrošnju goriva za 144.000 KM (1,25 milijuna km) iako nije bilo investiranja u nova vozila, osim “njegovog” Passata CC od cca 80.000 KM.

Ante Mišetić – Sova je za dvije godine potrošio 61.000 KM za reprezentaciju, uz to da godišnje može potrošiti još 100.000 KM, gotovo prema vlastitom nahođenju, što on i koristi.

I kad tome dodamo reprezentaciju općine Ljubuški na čijem je čelu Nevenko Barbarić, onda ćemo doći da je trojac Barbarić, Boras – Brada i Mišetić – Sova samo u svojim institucijama odgovoran za reprezentaciju za dvije godine u iznosucca 317.000 KM. Ovaj iznos ne uključuje potrošnju goriva i bonuse koje imaju, već je isključivo “potrošen u restoranima”!

Stanje u općini je poznato – financijska katastrofa.

Skupština ŽZH tek sljedeći tjedan ima sjednicu nakon nerada od 80 dana uz loše općenito ocjenjen rad od monitoring institucija, a što se tiče rada MUP-a, to je, od CCI-a, ministarstvo ocjenjeno najlošijim, uz to da je Vlada ŽZH dobila državni dokument u kojem doslovno stoji da stanje u MUP-u ruži ugled Vlade ŽZH.

Ukupan trošak po porezne obveznike, u domeni rastrošnosti samo ove trojice političara, tako dolazi do 1 milijun KM za dvije godine rada bez rezultata.

Troškovi ostalih ljubuških političari na važnim dužnostima mogu su ocijeniti skromnima.

(www.ljubuski.net)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.