Ljubuški: Oteli šest kilograma zlata vrijedno 300.000 KM

U glavnoj ulici u Ljubuškom, Zrinski-Frankopana, jučer oko 9 sati dogodilo se teško razbojstvo i otimačina čak šest kilograma nakita vrijednog 300.000 maraka. Dvojica razbojnika s kapuljačama, od kojih je jedan imao pištolj u ruci, drsko su usred grada upali u zlatarsku trgovinu Perla, vlasnika Ivice Bunoze, kojega su brutalno napali i ozlijedili po glavi. Kako se sve odigralo pokazat će istraga, a pojedinosti od vlasnika Bunoze nisu se mogli doznati budući da je odmah iz Doma zdravlja u Ljubuškom otpremljen u SKB Mostar, piše Večernji list.

U razgovoru sa susjedima čulo se nekoliko verzija, no iz obzirnosti prema svome susjedu i nesreći koja ga je snašla nisu željeli puno govoriti.

– Navodno su u zlatarnicu upala dvojica razbojnika s maskama preko lica i pištoljima u rukama i odmah nasrnuli na nedužnog čovjeka. Udarali su ga pištoljima po glavi s ciljem da ga onesvijeste kako bi nesmetano mogli pokupiti plijen. No, unatoč udarcima i ozljedama po glavi, Ivica ni u jednom trenutku nije izgubio svijest, ali nije mogao ni pružiti otpor odnosno spriječiti napadače, koji su, uz škripu kočnica, pobjegli u bijelom golfu- kaže jedan susjed.

Prema njegovim riječima, upalio se alarm, no nije siguran je li ga Ivica svjesno pokrenuo ili se aktivirao slučajno prilikom njegova pada. No, to nije spriječilo razbojnike da pokupe vrijedne predmete i brzo nestanu, u smjeru granice. Kamo su se udaljili i je li bilo pomagača, nije poznato. Moglo se čuti i to da je, navodno, u bijelom golfu sjedila jedna zamaskirana osoba. Zanimljivo je da su pobjegli u vozilu koji je noć ranije ukraden u širokobriješkom mjestu Buhovo, i to vozilo jednog bivšeg specijalca. Budući da u ovakvim situacijama počinitelji pale vozila nakon pljačke, policija je pratila i mogući trag dima u široj okolici. Ljudi su u Ljubuškom zaprepašteni nemilim događajem. – Usred bijela dana upadnu čovjeku u radnju, napadnu ga i orobe. Ovako mogu i u kuću – čuli su se komentari zabrinutih Ljubušaka.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.