Ljubuški: Općinsko vijeće usvojilo Zaključak o pomoći poljoprivrednim proizvođačima

U nedjelju je održana VIII. Izvanredna sjednica Općinskoga vijeća Ljubuški sa samo jednom točkom dnevnoga reda:

Izvanredne vremenske okolnosti na području općine Ljubuški

Na početku sjednice predsjednik Općinskoga vijeća Tihomir Kvesić je izvršio prozivku nazočnih, prenosi Radio Ljubuški.

Nakon toga je načelnik Nevenko Barbarić pročitao prijedlog Zaključka sjednice, a predsjednik Vijeća je otvorio raspravu.

Zaključak – prijedlog

1. Zadužuje se Općinski načelnik da do redovite sjednice Općinskog vijeća pripremi prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o Proračunu Općine Ljubuški za 2017.godinu, kojim će se osigurati sredstva u iznosu od 200.000,00 KM za saniranje posljedica šteta izazvanih niskim temperaturama dana 22.travnja 2017. godine na povrtlarskim kulturama (krumpir, lubenica, bostan) zasađenim na najmanje 0,3 hektara površine.

2. Sredstva iz točke 1. ovoga Zaključka će biti isplaćena poljoprivrednim proizvođačima najkasnije do 1. srpnja 2017. godine preko Udruge poljoprivrednih proizvođača, a na temelju Procjene i Zapisnika zajedničkoga povjerenstva za procjenu štete Općine Ljubuški, Zavoda za poljoprivredu i predstavnika poljoprivrednih proizvođača.

3. Zahtijeva se od Vlade Županije Zapadnohercegovačke da iz sredstava Proračuna za 2017. godinu izdvoji iznos od 100.000,00 KM za namjenu iz točke 1. ovog Zaključka.

4. Zahtijeva se od Federalnoga ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, odnosno Vlade Federacije Bosne i Hercegovine izdvajanje sredstava iz proračuna Federacije za namjenu iz točke 1. ovoga Zaključka.

5. Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Općine Ljubuški.

Obrazloženje

Pravni temelj za donošenje ovoga Zaključka je članak 121.stavak 3. Statuta Općine Ljubuški („Službeni glasnik Općine Ljubuški“, broj:4/06, 2/08, 4/09 i 4/12) kojim je propisano da Općinsko vijeće zaključkom određuje zadatke za Općinskog načelnika.

U konkretnom slučaju zadaća je Općinskoga načelnika pripremiti prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o Proračunu Općine Ljubuški za 2017.godinu do redovite sjednice Općinskoga vijeća kako bi se osigurala sredstva za saniranje šteta na povrtlarskim kulturama (krumpir, lubenica, bostan) zasađenim na najmanje 0,3 hektara površine, a koje su izazvane niskim temperaturama dana 22. travnja 2017.godine.

Ovim Zaključkom upućuje se molba Vladi Županije Zapadnohercegovačke i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine za izdvajanje sredstava iz proračuna za pomoć i za sanaciju šteta nastalih na povrtlarskim kulturama na području općine Ljubuški.

Predloženi Zaključak je jednoglasno usvojen.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Sve opcine tribaju biti kao opcina Ljubuski! Zauzeti se za svoje ljude! Kad je najteze triba pomoc i pruzit ruku!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.