Ljubuški: Omogućene anonimne prijave Inspektoratu

Služba za inspekcijske poslove – Inspektorat Grada Ljubuškog s ciljem poboljšanja komunikacije, bržeg i djelotvornijeg djelovanja na terenu, uspostavila je besplatne komunikacijske platforme – Viber i WhatsApp.

Na broj 063/299-204 sve fizičke/pravne osobe s područja grada Ljubuškog mogu poslati svoje anonimne prijave na postupanje Službi za inspekcijske poslove – Inspektorat Grada Ljubuškog.

Anonimna prijava može se podnijeti tijekom cijele kalendarske godine (24/7).

Procedura je da fizička/pravna osoba kada uoči potencijalni problem na terenu, anonimno preko aplikacije, isključivo koristeći mogućnost poruke, prijavi problem. Potrebno je da prijava sadrži osnovne i što detaljnije informacije (lokacija, fotografije i pojašnjenje predmetne situacije/problema, kao i potencijalnog prekršitelja). Svaka prijava će se detaljno analizirati u ovlasti nadležnog gradskog inspektora u maksimalnom vremenskom razdoblju od 72 sata (tri dana) i po procjeni rizika izlaziti na teren i provesti zakonom predviđene mjere. Kriterij za izlazak nadležnog gradskog inspektora na teren ovisit će od osnovanosti i hitnosti prijave. Nepotpuni zahtjevi i prijave neće se razmatrati.

Ako prijava nije u nadležnosti Službe za inspekcijske poslove – Inspektorat Grada Ljubuškog, prijava će se dalje proslijediti nadležnim tijelima na postupanje.

Ukoliko fizička/pravna osoba koja izvrši prijavu putem besplatnih komunikacijskih platformi, bude željela povratne informacije o upućenoj prijavi, može se obratiti nadležnoj gradskoj Službi na kontakt telefone: 039/835 561, 039/835 560 ili osobno doći u prostorije Službe Inspektorata Grada Ljubuškog na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 3 (zgrada gradske vijećnice), svakim radnim danom u vremenskom razdoblju od 7:30 – 15:30 sati nakon proteka vremenskog razdoblja od 96 sati (četiri dana) od trenutka podnesene prijave.

Također, sve prijave Službi za inspekcijske poslove – Inspektorat Grada Ljubuškog mogu se uputiti i preko službenih e-mail adresa: [email protected], [email protected], službenog pismenog zahtjeva za inspekcijski nadzor koji se može u digitalnoj formi preuzeti na službenoj stranici Grada Ljubuškog i u fizičkoj formi na protokolu gradske uprave.

Anonimnost fizičkih/pravnih osoba koje šalju prijave putem besplatnih komunikacijskih platformi – Viber i WhatsApp je zagarantirana, priopćeno je iz Grada.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Može li se ova inspekcija napravit i u Posušju jer je javašluk sa objektima i čudnim dozvolama po gradu velik zavladao ?

  • Od toga ti nema nista …… Da oni hoce pravno i regularno raditi bili bi oni na terenu i obavljali svoj posao.Netrabaju njima nikakve prijave.Njihovo radno mjesto je na terenu a ne da se kote po kancelarijama i ispijaju kuvu u kaficima.Inspekcija su najveci lesirani 21 vijeka .Bezobrazni nesavjesni prema radnicima i prema svemu.Prvi i najveci lopovluk prijava radnika na minimalac,isplata placa,pola na banku pola u koferte,uskraceni godisnji odmori,neplacanje bolovanja i t d.To je posao njihov da kontrolisu poslodavce za prijave radnika i t d …Sad dolaze crni dani nece trebat nikome inspekcija…..

  • Ovo je bezveze, prijaviš nešto a oni će piti kavu, one što neće / ne smiju irati neće ni procesuirati, sirotinju hoće

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.