Ljubuški nastavlja s potporom: Svim studentima po 500 KM

Grad Ljubuški nastavlja s potporom studentima i ove godine, pa će tako svi brucoši sa prebivalištem na području Ljubuškog dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM.

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog u akademskoj 2023/24 godini donesen je na 28. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški.

Ovom Odlukom propisuje se visina, uvjeti i postupak dodjele jednokratnih financijskih potpora brucošima, odnosno studentima s područja grada Ljubuškog koji prvi put upisuju prvu godinu studija državnih sveučilišta, za akademsku 2023./24. godinu.

Sredstva za Potpore osigurana su u Proračunu grada Ljubuškog, te će se dodijeliti svim brucošima koji ostvaruju pravo na Potporu u iznosu od 500 KM.

Pravo na potporu imaju svi studenti koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta, a koji imaju prebivalište na području grada Ljubuškog

Kako bi ostvarili pravo na Potporu, studenti su dužni kumulativno ispunjavati sljedeće uvjete:

 • imati prebivalište na području grada Ljubuškog
 • prvi put upisati prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta
 • imati status redovitog studenta

Inače, ovo je četvrta godina za redom u kojoj Grad Ljubuški jednokratnim novčanim potporama pomaže studentima.

Podsjetimo, učenici osnovnih škola u Ljubuškom su uz besplatne udžbenike i prijevoz ove godine dobili besplatne bilježnice i osnovni školski pribor.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je za Radio Ljubuški kazao kako već na sljedećoj sjednici ide Odluka o potpori za studente viših godina.

Mi preko 300.000 KM izdvajamo za studente, a ovdje smo u posebnu stavku ubacili 76.000 KM koje su već isplaćene u petom mjesecu. Znači 300 KM su dobili svi maturanti na području Grada Ljubuškog.

To je samo jedna mala gesta, mali znak pažnje prema njihovim roditeljima. Znamo kako je sve nažalost postalo skupo, pokušavamo da to našim roditeljima i učenicima bude mali znak zahvale za završetak njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

I naravno, zahvala ide našim nastavnicima, profesorima, učiteljima koji se trude u našu djecu usaditi znanje i odgojiti ih skupa s nama, kazao je Markotić za Radio Ljubuški.

Ljubuški osigurao besplatan školski pribor i bilježnice za 1.850 osnovnoškolaca

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • Moj Široki je postao brutalno očajan grad s korupcijom koju normalan čovjek ne može ni pojmiti.Postali smo odvratan grad u odnosu na sve okolo pa vi sada pisite k….
  I kao mi ovo mo ono.Pa ovaj grad i dalje uplacuje u proračun daleko najviše poreza i to traje vec 30 godina.Gospodo na vlasti ili ste glupe neznalice ili hapate.U svakom slučaju idioti ste.

  • Jedino odvratno i idiotski si ti, tvoj nacin izrazavanja i komentar. Hrabar jedino na Internetu.
   U svakom slucaju ti si jedan a napisao koliko komentara na svaku vijest. Otidji na ljubuske portale i istu stvar za Vedrana pisu, zamagli malo neka se pise o 500 KM pomoci a druge stvari u Ljubuskom fale.
   Uostalom ni tebe i ljubuske komentare nitko ne dozivljava u stvarnom zivotu. Eno ti izbora pa mijenjaj ili kandidaturom ili glasom. Ali znamo svi kako ce to biti, nakon izbora samo psovke, uvrede, podsmjehivanje. Nista novo….

 • Sto se pjenis ako ti ne smeta komentar doticnog.Ti si vjerovatno jedan od uhljeba kojima ide u korist da Široki nema tih 500KM studentima,vise će tebi ostat.

 • Siroki najmanje daje za novorođenčad, najmanje subvencionira vrtiće, tj.NIKAKO, za đake, za studente, za penzionere.NIŠTA, bruka i sramota

 • Široki mora dati novce za janjce fešte u širokom je tako treba za nepotrebne manifestacije nekih fast gluposti. Bože sacuvaj

 • Nekako mi ovo sliči da pare kape iz županije, ta njihov je bivši i sadašnji ministar financija, predsjednik skupštine… Tek sada postaje jasno šta su nam ljubušaci uradili na prošlim izborima! Istina Široki najviše izdvaja u proračun, ali zato Ljubuški najviše dobiva, uzima, koristi…Nisko prgavo i bezobrazno, al prošlo im je ovaj put i zato to koriste, sumnjam da će se ili da se smije ovo ponoviti!

 • za 20.52
  Uzimaju oni novce tako( NE PROPORCIONALNO UPLAĆENOM U PRORAČUN ILI BROJU STANOVNIKA) duže od 25 godina jer je ministar financija njihov od rata.Zaboravio si prije ove dvojice LUBURIĆA pa BRKIĆA itd.Ali nisu krivi oni neka uzimaju nego su krivi naši mazlumi iz Širokog zašto to dopuštaju.Očigledno su pametniji i obrazovaniji jer su naši na to upozoreni više puta na tu stvarod onoga tko to pouzdano zna ali njima to ništa ne znači.Totalni kret.ni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.