Ljubuški napokon dobio jeftiniju vodu

Potrošači koji se opskrbljuju vodom iz glavnog gradskog vodovoda kojim upravlja JP Parkovi d.o.o Ljubuški od danas će plaćati nižu cijenu vode, priopćeno je iz ovog poduzeća.

Naime, na sjednici Općinskog vijeća Ljubuški jednoglasno je usvojen novi cjenik Javnog poduzeća Parkovi d.o.o Ljubuški kojim su korigirane postojeće cijene vode. Kako stoji u novom cjeniku za kojeg je glasala većina u Općinskom vijeću Ljubuški umjesto tri platne kategorije, kako su se dosada dijelili potrošači, u sljedećem razdoblju će biti samo dvije.

“Dosada smo imali tri platna rezreda, koji su se dijelili na potrošače koji su mjesečno trošili do 15 kubnih metara vode, na one koji su trošili od 15 do 30 kubnih metara vode, te na velike potrošače čije su mjesečne potrebe prelazile potrošnju od 30 kubnih metara vode, međutim korekcijom cijena potrošači se dijele isključivo na male i velike potrošače”, navedeno je iz uprave JP Parkovi d.o.o Ljubuški.

Minimalnu cijenu vode od 1,21 konvertibilnu marku po kubnom metru sada će plaćati svi oni koji troše do 30 kubnih metara vode mjesečno.

“Korigiranjem cijena na ovaj način minimalnu cijenu vode će plaćati najveći broj naših potrošača. Uvidom u potrošnju jasno je da najveći broj kućanstava na području naše općine mjesečno ne prelazi potrošnju od 30 kubnih metara vode, što nam je bila glavna vodilja prilikom izrade novog cjenika”, ističe se u priopćenju JP Parkovi d.o.o Ljubuški. Pet posto kućanstava sa područja općine Ljubuški čije mjesečne potrebe prelaze 30 metara kubnih, plaćat će 1,45 konvertibilnih maraka po potrošenom kubnom metru vode.

Kako se navodi iz Javnog poduzeća Parkovi d.o.o Ljubuški na smanjenje cijena vode Uprava ovog poduzeća se odlučila zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u prošloj godini. Po završnom računu za 2015. JP “Parkovi” d.o.o Ljubuški je ostvarilo dobit u poslovanju u iznosu od 87.853 KM, dok su ukupni prihodi ostvareni tijekom prošle godine 2.426.462,70 KM.

Najveći iznos ostvarenih prihoda investiran je u uređenje prilaza i površina oko vodopada Kravica, u izgradnju nove vodovodne mreže na području općine, saniranje kvarova na postojećoj vodovodnoj mreži, održavanje i ukrašavanje postojećih te izgradnju novih zelenih površina na području općine Ljubuški.

Podsjećamo, da je voda u Ljubuškom poskupjela prošle godine zbog čega je udruga mladih Agape prosvjedovala, te savjetovala lokalnom stanovništvu da počnu koristiti čatrnje.

”Molimo građane Ljubuškog da prigrle ovaj prijedlog, budući da će im uskoro svaka kap kiše postati bitna, sudeći po najnovijim odlukama općinskog vijeća općine koja, ako bilo čim, obiluje vodom”, rečeno je tada iz ove Udruge.


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.