Ljubuški: Hrvatski branitelj Vilim Karlović svjedočit će o svom životnom putu

Tromjesečna manifestacija “Dani sjećanja” započet će svjedočenjem Vilima Karlovića, autora knjige “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” , u petak, 15. rujna u Kulturnom centru Ljubuški.

Manifestacija je to kojom se prisjećamo žrtava grada Vukovara i Škabrnje, kao i svih mjesta stradanja hrvatskoga naroda u Domovinskom ratu.

Vilim Karlović je hrvatski branitelj, sportaš i publicist, sudionik obrane Vukovara te jedan od sedmorice koji su preživjeli Ovčaru.

Rođen je u Zagrebu 27. listopada 1970. S 20 godina, kao dobrovoljac, uključuje se u obranu Domovine ostavivši iza sebe suprugu Vlatku i petomjesečnog sinčića Zvonimira.

Iako je bio vrsni sportaš i seniorski prvak bivše države u “full contactu”, odustao je od svoje ideje da kao kick boxing borac ode van i stvori karijeru. Umjesto toga prijavio se u 1. Gardijsku brigadu Tigrovi, te izrazio želju da s još nekolicinom svojih suboraca ode u Vukovar.

U Vukovar je otišao 30. rujna 1991. godine – kao zadnja borbena skupina koja je stigla u grad. Sudjeluje u borbama na prvoj crti bojišnice na Silosima i Sajmištu, a nakon što je obrana grada postala nemoguća, Vilim i četvorica suboraca dočekuju pad grada u Vukovarskoj bolnici.

Vilim Karlović je hrvatski branitelj, sportaš i publicist, sudionik obrane Vukovara te jedan od sedmorice koji su preživjeli Ovčaru (Foto: Sinovi Ljubuškoga)

Nakon što ga je Gospodin čudesno izbavio u trenucima mučenja, spasio strijeljanja na Ovčari te masakra na Veleprometu odveden je u zatvor u Srijemskoj Mitrovici.

U jednom od zloglasnijih srpskih zatvora za ratne zarobljenike prolazi najgore torture, mučenja i zlostavljanja kojima odolijeva zahvaljujući velikoj duhovnoj i tjelesnoj snazi kao i vojničkoj disciplini. Na slobodu je pušten nakon točno šest mjeseci, razmjenom ratnih zarobljenika.

Ovo je samo jedno u nizu od predavanja u sklopu manifestacije “Dani sjećanja” koja će biti održana tijekom rujna, listopada i studenog u Ljubuškom.

U predavanju koje počinje u 19:00 sati, Karlović će posvjedočiti o svom ratnom i životnom putu, kao i važnosti snage vjere.

Podsjetimo, svoje svjedočanstvo je podijelio sa Širokobriježanima 2019. godine, kada je publika u kinu Borak s velikim zanimanjem slušala predavanje ovog inspirativnog čovjeka.

Hrvatski branitelj Vilim Karlović oduševio Širokobriježane svojim svjedočanstvom

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.