Ljubuški: Edukacija iz područja zaštite i spašavanja u školama u Cernu i Miletini

Edukacija učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, započela je u Općini Ljubuški edukacijom u područnim školama Osnovne škole Marka Marulića u Cernu i Miletini.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović u samom uvodnom dijelu predstavio je strukture civilne zaštite koji sudjeluju u izvođenju edukacije, te istaknuo cilj i važnost edukacije u sustavu zaštite i spašavanja, kako bi posljedice prirodnih i drugih nesreća po ljude i materijalna dobra bile svedene na najmanju moguću mjeru.

Potom je slijedio 20-minutni edukativni film o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća nakon kojega je o ulozi općinske službe za civilnu zaštitu kao i općinskih žurnih službi govorio Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu i protupožarnu zaštitu.

Pripadnici GSS-a Ljubuški su prezentirali svoju opremu kao i način korištenja iste, a pripadnici ljubuške vatrogasne postrojbe su također prezentirali opremu i način gašenja početnih požara.

 

U utorak 20. studenoga edukacija učenika će se održati u područnim školama u Gornjim i Donjim Radišićima, stoji u priopćenju Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.