Ljubuški dobio Edukacijski centar za osobe s poteškoćama u razvoju

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u srijedu je u Ljubuškom svečano otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom, pomogla Vlada Republike Hrvatske, priopćeno je iz tog ureda.

Objekt, koji se prostire na površini od 500 metara četvornih, ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas čestitao je i zahvalio Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Duga”, koja je inicirala ideju o izgradnji centra, te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo i realizirao ovaj značajni projekt.

„Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH.

Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati“, rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

(Fena)

Komentiraj: